Go Back

Grönkålschips

Gott och nyttigt snacks om man som jag saknar chips
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök LCHF
Portioner 2

Ingredienser
  

  • 500 g färsk grönkål
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-5 krm valfria kryddor

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn) Jag har en varmluftsugn och kör på 125 grader.
  • Skölj av grönkålen
  • Riv av små bitar från stjälken
  • Lägg bitarna i en skål
  • Blanda olivolja med kryddor och salt och blanda med grönkålen. Jag brukar ta hjälp av händerna så att allt blir täckt
  • Vill du ha extra salt eller sting så kan du nu ha på lite flingsalt, chiliflakes eller liknande
  • Ställ in i ugnen, ca 150-15 minuter beroende på ugn och värme. Här får man testa sig fram så de blir frasiga men inte brända.
Keyword chips, grönkål, lchf