Go Back

LCHF Bountys

Himla enkla och goda LCHF-Bountys.
Går bra att frysa in och tina vid fikabehov. Gillar du kokos så är dessa nyttiga Bountys något för dig.
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Efterrätt
Kök LCHF
Portioner 10 port

Ingredienser
  

  • 20 g smör
  • 2.5 dl grädde
  • 2 msk sötningsmedel
  • 4 dl kokosflingor

Chokladöverdrag

  • 65 g mörk choklad hög kakaohalt - 80%
  • 1 dl grädde

Instruktioner
 

  • Värm en tjockbottnad kastrull på medelhög värme , smält smöret tillsammans med sötning och grädde, blanda ingredienserna väl.
  • Låt koka upp och koka ca 5-10 minuter. Koka på medelvärme så det bubblar ordentligt. Rör om lite då och då. Grädden ska tjockna och är färdig när den har reducerat något.
  • Tillsätt kokosflingorna. Rör om så det blir väl blandat. Låt kokosen svalna något
  • Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Ställ kylskåpskallt eller kallare och låt stelna. I frysen tar det ca 30 minuter. I kylskåp tar det ca 2 timmar.
  • Koka upp grädden, tillsätt chokladen och rör tills den smält helt. Häll chokladen över bountybotten och låt stelna i frysen ca 20 min. Skär i valfri storlek på bitar.
Keyword bounty, dessert, efterrätt, kokos, lchf