Vardagsliv

Vilken jävla smäll!

Av
den
17 oktober 2017

Efter att ha varit halvdålig i snart en vecka och ha jobbat med feber och hosta hela dagen igår så bestämde jag mig för att stanna hemma från jobbet idag. Jag har totalt lock i ena örat och det gör mer och mer ont så jag hör ganska kasst också.

Vaknade vid halv sex imorse och ringde in till jobbet och sjukanmälde mig och sen gick jag och la mig igen. Lyckades somna om strax innan sju och hann väl sova i ca 20 minuter då jag vaknade av jordens smäll!

Hela huset skakade och fönsterrutorna skallrade bra länge och jag fattade först ingenting.
Ett tag trodde jag att det var en bomb i Bojsen 🙄
Gick in till Paulina som satt käpprakt upp i sängen och också hade vaknat av smällen.

Nu är ju vi ganska vana vid smällande här i området som jag skrivit om tidigare då vi har ett gäng ungdomar här som smäller polska smällare titt som tätt, men det här var något helt annat.
Paulina och jag gick ut på altan och tog en cigg och då såg vi ett par blixtrar och hörde lite avlägset muller.

Det första man gör är ju att kolla Facebook och haha, och som väntat så hade halva Falun reagerat över smällen.
En stund senare hade både Sveriges Radio, DT och Aftonbladet skrivit om det.

När vindarna från den tropiska orkanen Ophelia under det senaste dygnet letat sig hela vägen norrut från nordväst om Afrika, där den bildades, till Dalarnas luftrum blev åskovädret ett faktum.

– När den kalla luften över norra Sverige mötte de betydligt varmare vindarna söderifrån blev det en skarp gräns mellan kallt och varmt vilket orsakade att det blev en urladdning på grund av mycket energi i luftmassan över Dalarna, säger Christoffer Hallgren.

Flera kraftiga smällar fick fönster att skaka i ett stort område i Mellansverige på tisdagsmorgonen. Ljussken ska också ha observerats – och polisen blev fullständigt nedringd.
– Hela huset vibrerade, säger Knivstabon Benjamin Lobjörk, 35.
Enligt väderprognosföretaget Foreca beror knallarna på ett åskoväder som orsakats av orkanen Ophelia.

 

Nåja, vaknade gjorde man ju iallafall!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 233
  • 857
  • 404 626
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök