Vardagsliv

Vi ska byta efternamn – Äntligen!

Av
den
28 april 2020

Redan efter skilsmässan för ungefär 8 (!) år sedan ville jag byta tillbaka till mitt gamla efternamn, Merio. Att ha samma efternamn som sin exman och att det dessutom bara är fyra stycken i hela världen med vårt namn känns sådär.

Jag läste på och insåg att det skulle kosta runt 2000 kronor att byta tillbaks 😳 Så det har liksom aldrig blivit av.

I förra veckan pratade jag och Paulina om bebisens namn och halkade än en gång in på det här med efternamn. Hon vill också jättegärna byta så att bebis får heta Merio.

Så jag chansade och ringde till skattemyndigheten. Och då säger de att eftersom min mamma har det efternamnet så är det fritt fram att byta – GRATIS! Och sen kan Paulina göra samma sak!

Så idag ska vi skicka in papprena och sen tar det väl några månader eller så innan det är klart. Och sen kommer allt det där jobbiga med att meddela alla det nya namnet, fixa nytt leg osv. Men det är det värt!

Förresten, idag går Paulina in i vecka 20! Och bäbis är lika stor som en kronärtskocka 😜

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  Carola

  28 april 2020

  Vilken härlig nyhet. Vet att ni velat byta och så går det att göra det gratis. Grattis 🤗Vet morfadern om att han skaffa barnbarn eller har dom ingen kontakt. ❤️

 2. Svara

  Carola

  28 april 2020

  Att han ska få barnbarn ska det stå 🤦🏻‍♀️

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 210
 • 2 467
 • 406 080
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök