Djurliv Kattliv Vardagsliv

Veterinärbesök x2

Av
den
21 mars 2021

Det har varit några jobbiga veckor.

Mamma fick ta lilla Daniel till veterinären då hon tyckt att han dels varit seg, dels skakat på huvudet och hostat en del.
Det visade sig att han hade någon typ av inflammation i öronen som nu är under behandling.
Det visade sig även att han har ett blåsljud på hjärtat, kan det vara därför han hostar och är segare än vanligt?
Man blir ju orolig…

Och så mår inte min kattjej helt bra.
Hon har haft magproblem ända sedan hon kom till oss.
Jag trodde att hennes diarré berodde på omställningen av flytten men det bara fortsatte. Jag bytte foder till Hills veterinärfoder för magproblem, ingen skillnad.
Jag köpte pulver som ska vara bra för magen, ingen skillnad. Jag avmaskade henne, ingen skillnad. Jag köpte ett Giardiatest online och testade henne, ingen sådan parasit.

Till sist blev det så illa att hon inte alltid kunde hålla sig och det droppade avföring överallt här hemma.

I förra veckan tog jag henne till veterinären.

De gjorde en yttre koll, tog blodprover och olika parasittester. Min förhoppning var ändå att hon hade någon typ av behandlingsbar parasit men veterinären ringde i måndags och sa att de inte hittat någonting alls.

Jag köpte ett annat veterinärfoder åt henne, både torrfoder och mjukmat, samt ett pulver, Fortiflora, och Canikur pasta, men ingenting hjälper.

Nu vet jag inte längre vad jag ska göra…
Hon växer och är pigg men hon lider ju av att ha ständig diarré. Dessutom är det ganska ohållbart för mig att torka bajs överallt.

Min lilla fina tjej…

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  Carola

  21 mars 2021

  Så tufft när våra husdjur inte mår bra och inte kan tala om hur dom mår. Hoppas ni hittar orsaken ❤️

 2. Svara

  Maria

  21 mars 2021

  Min kollega har en ungkatt som också har magproblem på det sättet. Hon har kollat avföringsprover och testat foder utan resultat. Tror att det var veterinären som sa till henne att en del katter är så bara men att det kan ordna upp sig när de är ett år ungefär. Kanske en klen tröst när man torkar bajs men kanske ett hopp ändå om att det kan ordna upp sig.

 3. Svara

  mamma

  21 mars 2021

  Läser Marias kommentar! Tänk om det är så att hon växer ifrån problemet så småningom. Men ett år är en väldigt lång tid att vänta.
  Jag hoppas Daniels öron är läkta när jag visar honom till veterinären på tisdag. Ett problem mindre då iaf. Och så fortsätter jag att ge hjärtmedicinen för han blir ju iaf inte att må sämre av den. Ge lilla Sushi en momi-kram

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 80
 • 3 293
 • 398 645
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök