Vardagsliv

Veckan som gått

Av
den
14 januari 2018

Heeej! Det märks på bloggen som vanligt när jag jobbat en hel vecka. Jag är sååå slut!
Varje dag tänker jag att idag när jag kommer hem från jobbet ska jag fixa en kopp the, krypa upp i soffan med datorn och blogga lite, men så kommer jag hem från jobbet och tvärdör efter att ha gjort klart alla måsten. Jag bara orkar inte!

Vad har då hänt i veckan?

Förra helgen var vi ut, jag och Paulina, så lördagen tillbringades i soffan. Söndagen gick väl åt till att städa som vanligt och bara ta det lugnt.

Jobbat som sagt. Suttit en hel del vid LD vilket jag inte gillar som ni vet. Dagarna går långsamt och jag bara räknar ner klockan. Nåja, nu har jag iallafall kommit till beslutet att leta nytt jobb. Det får ta den tid det tar och jag söker bara sådant som jag är intresserad av, fördelen med att redan ha ett fast jobb, jag är inte TVUNGEN att söka allt.
Här nere står frukosten uppdukad på jobbet. En dag i månaden får vi frukost och jag tror faktiskt att det här var första gången jag tog för mig.

I övrigt har vi haft en väldigt kall vecka här i Dalarna! I flera dygn hade vi -15 grader och eftersom det är kallaste temperaturen denna vinter (hittills!?) så är man inte van. Jag har frusit på nätterna, hela dagarna och hela vägen hem från jobbet, trots att jag varit rejält påbylsad. Det enda som hjälper är varma bad och den underbara värmefilten jag fick av Simon i julklapp!

Fördelen med kallare väder är att det ofta är fina dagar då, något som jag tyvärr inte hinner få del av då jag jobbar. Jag kan iallafall ibland få se härliga soluppgångar när jag jobbar i landstingsväxeln (se fotot högst upp) för där har vi iallafall fönster. Men jag smiter ju ut för att röka varje rast och då passar jag på att stå i solskenet.

I veckan har jag känt mig sjuk. Ni vet sådär litegrann, inte så sjuk att man inte kan gå och jobba men ändå inte riktigt kry. Jag är täppt i näsan, nyser, ont i halsen, hostar slem och har en feberfrossakänsla i kroppen till och från. Så jag har varit extra trött och inte kunnat sova ordentligt på nätterna heller.

Den här däremot, han gör inte så mycket annat än sover! 

I veckan har vi spelat bingo på jobbet. Jag vann första omgången men vi kör vidare.
Men typiskt nog så ringer det inte alls lika mycket som vanligt så det blir en del dötid mellan samtalen. I vanliga fall skulle jag ha försökt blogga då men det är svårt när det är allt mellan 2-5 minuter mellan för man blir så störd i sitt skrivande. Så, jag har spelat patiens, skrivit vykort till Benjamin och ehh, snusat? Haha

Jag har fått en kallelse till mammografi också som jag var tvungen att boka om.
Jag är så himla glad att både mammografi och cellprover nu för tiden är avgiftsfria! Nog för att man alltid ska försöka prioritera sin hälsa men lever man fattigt är det lätt att bortprioritera det, skjuta upp. Och eftersom jag själv slarvade när jag var ung och det sen visade sig att jag hade cellförändringar så tjatar jag nu på alla i min närhet att faktiskt gå på kontrollerna!

I torsdags kom mamma hit!
Det hör ju inte till vanligheten att vi kan ses och senast var väl när hon åkte in på akuten här i Falun och jag hälsade på, men det är ju inte direkt ett trevligt sätt att umgås på.
Nu skulle hennes exman jobba i Falun så det passade att hon hakade på och vi valde en dag då jag slutade hyfsat tidigt från jobbet. Mamma och Paulina med vovvar mötte mig vid bussen när jag kom hem och sen hade vi en mysig eftermiddag och kväll tillsammans, åt lasagne, fikade, pratade ikapp och myste under filtar i soffan tittandes på Youtube.

Sen var det fredag, igen! Veckorna går ändå himla fort!
Jobb, stressade in till stan och gjorde lite ärenden och sen var det bara att åka hem för att göra sig klar.
Jaa, det blir ofta utgång nu för tiden, men det är typiskt mig när jag är singel. Vad ska jag annars hitta på? Och jag behöver få komma ut och träffa folk, umgås.
Visst, jag jobbar hela veckorna bland en massa människor men eftersom vi har de arbetsuppgifter vi har så är det sällan vi ens hinner prata med varandra. Man hinner påbörja en mening, blir avbruten, försöker prata vidare mellan samtalen och vips har hela dagen gått och vi har knappt hunnit påbörja samtalet.
Men jag behöver inte förklara mig, jag är ensam och gör vad jag vill, när jag vill!

Helgerna går som alltid väldigt fort och nu är det visst söndag igen!?
Och här hemma är söndag = städdag, som det alltid varit. Dammsugaren åker fram, jag tvättar ikapp, dammar av, vattnar blommor, gör rent i badrummet osv. Så skönt att ha det klart inför arbetsveckan.

Paulina har haft jullov men imorgon är det dags för henne att komma igång med pluggandet igen, och jag jobbar hela veckan som vanligt.

På torsdag fyller Benjamin år och det känns jobbigt att inte ha honom nära, att inte kunna ge honom en kram. Det känns liksom så fjuttigt med ett vykort.
Jag har inte skrivit om det men just nu är jag extra orolig då jag inte hört av honom på väldigt länge. Han brukar ringa mig varje helg i vanliga fall och någon enstaka gång har det väl gått 2 helger men så här länge mellan samtalen brukar det inte gå!? Han ringde senast den 17 december, det är alltså 4 veckor sedan!
Det maler i mitt huvud hela tiden, varför hör han inte av sig, har det hänt något?
Jag kan ju inte komma i kontakt med honom på annat vis än genom brev så i veckan skickade jag ett kort och bad honom höra av sig, antingen via telefon eller brev, men än har jag inte hört något.
Jobbigt 🙁

Nä, nu är det dags att ta tag i dagen. Herregud vad skönt att det var att vakna upp imorse efter 11 timmars sömn (!), lulla runt i morgonrock, dricka flera koppar kaffe i lugn och ro och sitta alldeles ensam i mörkret med datorn i knät. 

Vad har ni gjort i helgen och vad ska ni göra idag?

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 229
  • 1 908
  • 343 312
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök