Vardagsliv

Vårtecken, jobb och migrän

Av
den
22 april 2018

Jag har som vanligt jobbat hela veckan och det är ungefär det jag orkar med, därav tystnaden här. Jag hoppas att jag vänjer mig snart och får lite energi till annat också. Jag saknar att spontant göra saker, orka saker och det finns så mycket jag vill.

Vårtecken, ja jag letar och letar och nu börjar det faktiskt ploppa upp både blommor och blad. Jag har sett myror i massor, flugor, jättehumlor och andra insekter och dessutom har måsarna börjat bete sig bananas, ett vårtecken i sig.

Jag och Paulina försöker ta en lite längre promenad varje eftermiddag/kväll när jag kommer hem från jobbet. Efter en helt stillasittande lång dag är det skönt och jag vill ta till vara på soltimmarna.

Igår satt vi ute i solen på baksidan i ett par timmar. Det var skönt i solen men det blåste isvindar, i nacken. Inget jag egentligen reflekterade förrän jag fick jordens migränattack på kvällen. Det var längesen jag fick en sån attack och det var hemskt!

Efter att ha proppat i mig både det ena och det andra så kunde jag iallafall sova ok. Huvudet känns betydligt bättre idag även om det alltid känns “ömt” efter en migränattack men däremot har jag fruktansvärt ont på vänster sida i nacken.
Framöver blir det polotröja eller halsduk på!

Som om inte det vore nog fick jag mens idag så nu har jag ont i magen också. Suck!
Sist jag hade ägglossning hade jag såna smärtor att jag varken kunde sitta, stå eller gå! Det var vidrigt och jag är less på att ha ont 2 gånger i månaden, både vid ägglossning och mens. Jag har ju gjort mitt, jag ska inte ha fler ungar, kan inte jag få slippa skiten då?

Idag skiner solen men det blåser fortfarande en del och i skuggan är det ganska kallt men vi ska väl försöka ta oss ut en sväng iallafall. I nästa vecka ska det tydligen bli mulet.

Jag är ju en otålig person och det här med att snön ska smälta bort går ju ALLDELES för långsamt enligt mig!
Men, så tittar jag på ett foto från den 15:e april, alltså bara en vecka sedan, och jämför med idag. hoppsan, det har visst hänt lite ändå!

Utanför altan den 15:e april och grannens katt Ninja. Daniel i hundrastgården, även den full med snö.

På baksidan för 2 dagar sedan, visst har det hänt en del! Och idag är det faktiskt helt snöfritt där!

Paulina, jag och Daniel brukar gå ner till bänken utanför hundrastgården. Daniel tycker mest att det är jobbigt i rastgården bland andra hundar men han gillar att vara utanför och spana.
I veckan tog vi med oss middagen dit, Paulina hade stekt våfflor som vi åt med sylt.

Daniel utforskar

Och måsarna är helt galna

Jag försöker att njuta av solen på rasterna på jobbet och i veckan såg jag årets första maskrosor utanför Kupolen.

I veckan passade vi på att luncha utomhus, jag och några kollegor. De andra köpte sallad men jag värme på min matlåda med köttfärssås.
Det är svårt att fota alla måsar nere vid fotbollsplan utanför skolan men det fullkomligt VIMLAR av dem! Och de låter hemskt illa…

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  23 april 2018

  Jag läste i veckan att det är flera nyetableringar på gång i Kupolen, både affärer o matställen. Nytt att titta på…

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 143
 • 2 467
 • 405 147
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök