Vardagsliv Webbigt

Varför försäkringar är så viktiga

Av
den
27 april 2017

För några år sedan blev Paulina överfallen som ni vet och utan att då veta om det så täckte min hemförsäkring en hel del av skadeståndet hon fick!

Det kan kännas som en enda röra när man ska teckna försäkringar, man ska läsa på om villkor, priser och framför allt välja försäkringsbolag. Det är inte helt enkelt men idag finns det många bra sidor som jämför både villkor och priser på försäkringar. Värt att tänka på kan också vara att samla många av sina försäkringar på samma bolag för att få ett bättre pris.

Jag vet inte vad ni tycker men för mig är hemförsäkringen den allra viktigaste!
Tänk om det värsta skulle hända, att hela mitt hem skulle brinna ner till exempel. Det måste vara fruktansvärt. Jag tycker ju om att se på dokumentärprogram som “112 på liv och död” och jag fasas alltid över när brandkåren rycker ut på villa- eller lägenhetsbränder.
Tänk att bli av med allt, verkligen ALLT! Alla möbler, prydnader, minnessaker, teknik, ja allt.
Att då ha en bra försäkring som täcker upp åtminstone det materiella är nog guld värt i ett sådant läge!

Ofta ingår dessutom överfallsförsäkring, reseförsäkring mm i hemförsäkringarna så det kan vara värt att kolla upp och kanske betala någon krona extra för.

Den gången då Paulina blev överfallen är faktiskt den enda gången jag någonsin utnyttjat en försäkring, om man bortser från min exmans bilförsäkring som vi fick lov att använda oss av vid några tillfällen när det var mycket skadegörelse här i området.

Just ja! En bilförsäkring måste man ju också ha, men jag har för mig att det faktiskt är lag på det? Har dålig koll eftersom jag varken har bil eller körkort.

En olycksfalls- och/eller livförsäkring kan ju givetvis vara bra, även om jag själv inte prioriterar det ekonomiskt. När barnen var små hade jag dom försäkrade. Men då vi skulle försöka få ut pengar när Simon skadat handen och fick operera sig vilket resulterade i ett fult ärr, fick vi nobben. Just den försäkringen jag hade då täckte inte just ärr. Så det gäller att läsa och jämföra villkor som sagt. Det kan nog löna sig att betala några tior extra i månaden för ett bättre skydd.


Sen finns det ju en uppsjö av andra försäkringar man kan ta
, som tandvårdsförsäkring, inkomstförsäkring, cancerförsäkring mm.
För några år sedan fanns det en speciell försäkring just för oss bloggare! Jag vet inte om den finns kvar men jag har för mig att den gick ut på att man kunde få rättshjälp bland annat om man utsattes för trakasserier via bloggen.

Som företagare är det också extra viktigt att ha en bra försäkring som täcker allt ifrån företagets materiella tillgångar till anställda och kunder.
Är du egen företagare? Isåfall kan det vara värt att jämföra priser på företagsförsäkringar.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 49
  • 1 752
  • 392 810
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök