Vardagsliv

Vaknade mitt i natten av brandrök!

Av
den
18 juli 2017

Vaknade kvart i fyra inatt med ett ryck, det luktade starkt av brandrök!

Rusade upp ur sängen och började söka igenom lägenheten, rum för rum, men jag hittade inget. Började tro att jag bara hade drömt att det brann och att jag därför kände lukten men jag gick in till Paulina, knuffade på henne och sa: -“Du, sniffa, visst luktar det konstigt?” Hon höll med mig och klev upp och när jag öppnade dörren ut till trapphuset luktade det ännu starkare och då blev jag nästan säker på att det brann ovanför oss.

Sprang ut på altanen och även där luktade det starkt. Jag såg ingen brand någonstans men nu var jag säker på att det brann någonstans så jag ringde 112 och de berättade att det brann i Bojsen och att brandkåren redan var där. Puh!

Paulina och jag tog en promenad med Daniel för att se var det brann, var det i närheten ville man ju vara beredd ifall man skulle behöva utrymma eller så.

Vi kom bara ner till skolan strax nedanför oss och då såg vi rökpelaren.

Det var inte så långt ifrån oss det brann, bara ett par gårdar bort, men det var ingen fara för vår gård eller vårt hus.

Byggnaden är ett gammalt trähus där det för länge sen funnits både närbutik och fritidsgård. Nu var lokalerna tomma och användes som förråd.

Byggnaden ligger nästan mitt emellan två dagis, varav det ena dagiset fick hållas stängt idag pga rökskador inomhus. Alla barnen fick vistas på det andra dagiset.

Branden tilltog under tiden vi och ett gäng andra yrvakna grannar stod där ute och tittade och rökpelaren blev större och svartare. Efter en stund gav de nog upp och försökte inte längre släcka branden i huset utan koncentrerade sig på att skydda de intilliggande byggnaderna, bland annat fastighetsskötarnas garage.

Mitt foto i tidningen 😬

Artikel i DT.se

Det blev en väldigt tidig och chockartad morgon och det tog en stund innan pulsen blev normal igen!
Jag är enormt glad att det inte brann i ett bostadshus och att ingen blev skadad!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  Karin

  18 juli 2017

  Fy fasen vilket fruktansvärt uppvaknande =/
  Så himla skönt att ingen människa kom till skada.
  Kramar

 2. Svara

  Carola

  18 juli 2017

  Fy vilket uppvaknande 😒

 3. Svara

  mamma

  20 juli 2017

  Usch, kan inte tänka mej ett värre uppvaknande än brandrök. Din morfar var ju brandman o berättade många hemska historier för mig. -sånt som sedan hämmat mig i hela livet.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 162
 • 739
 • 403 035
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök