Hem Ljuva Hem

Vad är bra och dåligt i min nya lägenhet?

Av
den
8 maj 2020

Jag har väl nämnt att jag älskar mitt nya boende?

Det är ju alltid lite nervöst att flytta och jag hade ju bott i min gamla lägenhet och område i mer än 15 år.
Barnen är uppvuxna där och vi stannade i lägenheten trots att det var trångt, just på grund av att vi trivdes så bra, både med området men även med läget.

Men så skiljde jag mig och barnen flyttade ut en efter en och det kändes inte längre lika bra.

Men jag vet också att jag har lätt för att flytta för att fly. När jag var yngre kunde jag flytta en gång per år. Jag trodde att en flytt skulle förändra så att jag skulle må bättre, när det egentligen inte alls var på grund av boendet som jag mådde dåligt. Det tog mig många år att inse men efter att vi flyttade till trean i Falun var det som om jag äntligen “hittade hem”.

Så den här flytten var speciell på många sätt. Jag ville flytta men jag var samtidigt tvungen. Paulina letade eget boende och jag hade inte råd att bo så stort ensam.
Jag var orolig för att kanske inte trivas i min nya lägenhet och det hade ju varit hemskt. Att flytta är inte “så bara”, dels så krävs det MÅNGA köpoäng hos bostadsbolaget och dels så är det ett jäkla jobb så det är inget man gärna gör i onödan.

Men nu är det gjort. Paulina har också hunnit flytta och jag bor ensam för första gången någonsin och jag försöker fortfarande vänja mig. Jag älskar det men det är samtidigt ovant och konstigt.
Jag har pysslat mycket här hemma, renoverat, köpt nya möbler och inredning och gjort det till mitt eget, precis så som JAG vill ha det, utan att någon annan har något att säga till om.
Dessutom är jag envis och vill gärna fixa allt själv.

Och jag trivs, jättebra faktiskt! Och det känns så himla bra!

 

 

POSITIVT med min nya lägenhet
[ox_list type=”ox_list_simple”]

 • Jag älskar storleken och planlösningen, för mig är den toppen!
 • Jag gillar att ha en balkong igen, två trappor upp. Med eftermiddags- och kvällssol!
 • Jag gillar att jag har en ganska stor klädkammare så att jag slipper ha lösa garderober som tar plats i lägenheten
 • Jag bor nära busshållplats, affär, pizzeria, utomhusbad och naturområden, sjöar och det tar mig bara 10 minuter att åka in till stan.
 • Jag har stora fina fönster i lägenheten så trots att jag målat och tapetserat nästan allt mörkt så upplevs det inte så mörkt ändå.
 • Jag har badkar och fritt varmvatten! I min förra lägenhet fick jag betala för varmvattnet vilket gjorde att jag knappt hade råd att bada så ofta jag ville.
 • Det känns skönt att ha en alldeles ny säkerhetsdörr.

[/ox_list]

 

Givetvis finns det några saker jag inte gillar lika mycket men jag försöker alltid att fokusera på det som är bra. Men här kommer min lista på saker jag inte tycker om.

 

NEGATIVT med min nya lägenhet
[ox_list type=”ox_list_simple”]

 • Vattentrycket i duschen är heeelt värdelös och jag blir galen! Dessutom växlar vattnet mellan kallt och varmt av sig själv vilket kan vara väldigt irriterande. Jag har felanmält detta men de verkar inte få någon ordning på det.
 • Jag är sååå glad över att ha ett badkar men det här badkaret är otroligt obekvämt! Det är smalt och jag känner mig inklämd, dessutom är det alldeles för rakt vid ryggen så man ligger inte bekvämt alls. Jag ska testa att köpa en kudde så småningom och hoppas att det hjälper lite.
 • Hela trapphuset stinker cannabis! Haha jaaa, sant! Alla gäster reagerar och det är inte så trevligt när det kommer in i min lägenhet när man öppnar dörren. Ni som känt doften vet att det liksom “sticker i näsan”. Någon granne har det trevligt iallafall! 😂 Jag borde felanmäla det här också till hyresvärden men jag vet ju inte ens varifrån det kommer.
 • Jag tycker inte om golvet i vardagsrummet och inte heller det i badrummet. I vardagsrummet ligger det en plastmatta som ska se ut som ljust trä och i badrummet ligger det en aprikosfärgad plastmatta. Men det går ju att göra något åt, så småningom.
 • Långt till jobb. Jag hade lika långt förut men det irriterar mig att det kostar mig 1100:- i månaden att ta mig till och från jobbet. Men att bosätta mig i Borlänge är inget alternativ faktiskt så jag får stå ut.

[/ox_list]

 

 

Vad gillar och ogillar du med ditt boende?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  9 maj 2020

  Fler plus än minus….🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 179
 • 894
 • 431 566
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök