Vardagsliv

Vaccinet mot livmoderhalscancer – en känsla av lotteri

Av
den
31 mars 2012

Här om dagen ringde skolsyster mig eftersom jag kryssat i att Paulina INTE skulle vaccineras. Jag står fast vid mitt beslut, än så länge… Jag är väldigt osäker och vill ha mer kött på benen innan jag beslutar att hon får ta den (eller de, hur många det blir vet ingen ännu).

En artikel från Aftonbladet här om dagen, precis så känner jag också.

Anki Ericson, mamma till ung tjej: Vem ska man tro på?
Beslutet om att vår dotter ska få Gardasil-vaccinet mot livmoderhalscancer eller inte, är för mig och många andra föräldrar väldigt jobbigt. Det är något av en olustig lotterikänsla och som förälder vill man ju bara sitt barn det allra bästa.
Socialstyrelsen och läkemedelsföretagen går ut med all positiv information om vaccinet men efter att ha sökt information på nätet så har jag även sett baksida av detta. Det har lett till att vi är skeptiska till detta vaccin. Vi har i dagsläget beslutat om att inte låta vår dotter vaccineras.

Vi tycker inte att det finns tillräckligt med utredningar av de fall där unga tjejer fått allvarliga biverkningar, som krampanfall, stroke, autoimmuna sjukdomar, kronisk trötthet, håravfall, huvudvärk, smärtor i hjärtat, muskelsvaghet, störningar i menstruationscykeln, syn- och hörselnedsättning och även förlamning, bara för att nämna några. Det ska också ha förekommit dödsfall i samband med vaccinet, även om Socialstyrelsen säger att detta inte har något samband med vaccinet. Men vad ska man tro?
Fram till den 14 november 2011 hade databasen för vaccinskador VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) erhållit nästan 23 000 biverkningsrapporter, varav 103 dödsfall till följd av Gardasil. Det handlar till stor del om unga tonårstjejer som fått sina liv förstörda. I USA går även läkare ut och säger att de vägrar ge vaccinet för att det inte är tillräckligt testade.

Vidare tänker jag så här: HPV-viruset, som kan ge livmoderhalscancer, är inget nytt utan har funnits sen urminnes tider. Det är alltså ingen epidemi som brutit ut nu. 90 procent av de som smittas av HPV läker ut det själva. Av de 10 procent som smittas, upptäcks 75 procent vid cellprovtagning.
För övrigt finns det inga studier som kan tala för hur länge vaccinet är verksamt. Det gör att flickor måste ha så kallad ”boostervaccinering” innan tonåren är slut.

Jag tycker att man ska tänka till innan man tar vaccin över huvud taget – det känns ju onekligen olustigt när man kan läsa vad det är man sprutar in.
Jag vill inte på något sätt skrämma föräldrar till att inte låta sina barn få vaccinet, men jag tycker man själv ska söka information om och bilda sig en egen uppfattning. Det här är ett beslut som bör tas på fler grunder än den information som ges av läkemedelsföretagen. Alla har rätt till ett medvetet val!

Anki Ericson
Mamma till 13-årig flicka

Dr. Diane Harper, en av de ledande forskarna vid utvecklingen av Gardasil, har själv gått ut och och KRAFTFULLT varnat detta vaccinet. Något som är väldigt ovanligt att forskare som deltar i forskningsprojekt gör. Hon har bland annat berättat att man redan under forskningen kom fram till att vaccinet har en väldigt begränsad effekt livmoderhalscancer. Och att biverkningarna kan vara MYCKET allvarliga.

http://www.cbsnews.com/2100-500690_162-5253431.html

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  31 mars 2012

  Nej fy för den lede, vilka biverkningar man kan få! Klart du ska vänta…
  Puss :thumbsup:

  • Svara

   Saija

   31 mars 2012

   Ja jag väntar. Min magkänsla skriker rätt ut och den ska jag inte gå emot har jag lärt mig!

 2. Svara

  m i l l a h . s e

  31 mars 2012

  Skolsköterskan har INGEN rätt att ens ifrågasätta erat beslut!
  Blir så trött på de som klagar på de som väljer bort vaccinet, låt folk få bestämma själva!
  Inget vaccin i den här familjen iaf! Vill tjejerna ta sen när de är vuxna är det upp till dem.
  Kram!

 3. Svara

  Gabriella

  31 mars 2012

  Håller med föregående talare!
  Tycker riskerna verkar för stora.

 4. Svara

  Kajsa

  31 mars 2012

  Följ din magkänsla!
  För övrigt sen så håller jag med de som redan har skrivit här.
  Kramis

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 221
 • 896
 • 392 963
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök