Hälsa & Livsstil

Vaccinera eller inte?

Av
den
22 oktober 2009

Idag skulle pappren från skolan angående vaccinering av barnen vara inlämnade.

Jag har kryssat ja men jag är fortfarande osäker. De ska inte vaccinera sig förrän i mitten på november så jag antar att jag kan ändra mig.

Paulina som har astma bör väl vaccinera sig antar jag eftersom viruset ofta sätter sig i luftrören vad jag ar förstått?
Men pojkarna… måste de vaccinera sig?

Jag brukar inte vara skeptisk mot vaccin och jag har gett barnen alla vaccin när de var små men nu känns det annorlunda.
Jag tror inte att det är någon fara med kvicksilvret, men vaccinet är inte tillräckligt testat känner jag.

I vaccinet finns etylkvicksilver som inte kroppen bryter ner utan som vandrar runt och som kan fästa sig på hjärnstammar hos barn som inte fullt utvecklats, detta kan leda till biverkningar inom några år som “ingen kände til”
Fullt utvecklade hjärnor hos barn sägs vara mellan 10 och 12 års ålder!
I fisk finns metylkvicksilver som söndrar samman snabbt och som inte skadar på det sättet!
Det fanns vaccin att tillgå utan kvicksilver men detta var inte ett alternativ för sverige pga att vaccinet hade dröjt längre att få. Många länder fördömmer vaccinet med kvicksilver och beställer in det utan. Svergie har betalat 1, 3 miljarder för att få detta massvaccin utan att ens inse att människor kommer ifrågasätta varför man inhandlar ett vaccin med giftigt ämne som man vet kan skada kroppen.
Det finns inga rapporter som visar på att barn i åldrarna 0-17 år dött av svininfluensan, utan största riskgruppen ligger på 25-45 år. Kanske vi föräldrar borde vara mermåna att vaccinera oss själva så vi inte dör ifrån våra barn i sådana fall. Cbc.government som är den amerikanska hälsointutionen skriver att 6 barn dött i samband med svininfluensan men låg även i andra riskzoner som hjärtsjukdomar och diabetes, astma. … Läs mer
Innan vi stoppar nålar i våra barn med gifter bör vi nog fundera på hur deras liv kan komma att påverkas! Vill också göra er alla medvetna om att dödssiffran för den vanliga influensan var 1130 personer förra året, något som inte diskuteras. Kanske för att de mest är äldre som dör men ändock… Masshysteri hos människor för att media skrämmer oss och inte tillräcklig information får oss alla att ta dumma livsavgörande beslut. Gör det du känner är riktigt för ditt barn utan att lägga så mycket vikt i vad andra tror och tycker. Det viktigaste är att du känner dig trygg i ditt val och sover med gott samvete!

Tänk om det om något/några år visar sig att det finns biverkningar! Eller om det kommer att visa sig redan om några veckor då fler har fått sina vaccin?

Och tänk om vi väljer att INTE vaccinera barnen och de blir jättesjuka!?
Det känns lite som att välja mellan pest eller kolera!

Riskgrupperna vaccineras för fullt.
Jag vet att vårdpersonal mfl tillhör riskgrupperna men vilka fler?
Vi som jobbar i butik och träffar människor och handskas med pengar hela dagarna?
Bör vi vaccinera oss?
Vem bekostar det isåfall, vi själva eller chefen?

Länk till ett forskarlarm ->
Mer om vaccinet hos läkemedelsverket ->

HUR KÄNNER NI?
SKA NI VACCINERA ER?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
6 kommentarer
 1. Svara

  Jenny

  22 oktober 2009

  Jag får gratis vaccinering på jobbet så jag har tackat ja.

 2. Svara

  Evendim

  22 oktober 2009

  Vi vaccinerade oss i tisdags…

  Wille tillhör riskgruppen i och med att hans immunförsvar är försvagat pga av cellgiftsbehandlingen. Vi har också varit lite oroliga, men samtidigt är vi mer rädda för vad som kan hända om man blir smittad och det sätter sig på lungorna (lunginflammation)

  Vi tycker att det är bättre att ta vaccinet än att riskera att bli riktigt sjuka pga av viruset.

  Ang kvicksilverhalten så får man i sig mer kvicksilver via födan på en vecka än vad som finns i en dos. Att det skulle sprutas rätt in i blodet som vissa påstår är dessutom helt fel! Det ges i muskeln…

  Jag och Wille har inte fått några biverkningar alls mer än att vi varit lite ömma i överarmen där de stack. Sambon kände sig krasslig igår, som lättare influensasymtom och feber men idag mår han bra!

  Kramkram

 3. Svara

  morsan

  22 oktober 2009

  Din mamma tycker bestämt att ni vaccinerar er, allihopa!
  Det är så att yngre personer inte hunnit utveckla immunförsvaret inför olika virus, vi gamlingar har däremot det och behöver inte vara särskilt oroliga. Det är ju barn och ungdomar som har drabbats värst, och eftersom du och Jonas också träffar mycket folk så kan det inte skada! Så det så!
  🙂 🙂 🙂

 4. Svara

  Kajsa

  22 oktober 2009

  Jag ska inte vaccinera mig. Jag är så extremt läkemedelsöverkänslig, så jag är rädd att jag kan bli väldigt sjuk av vaccinet. Men samtigt är jag jätteorolig över att jag kan bli väldigt sjuk om jag åker på influensan också. Som sagt, att välja mellan pest eller kolera.
  Nu har jag dock haft två rejäla influenser i mitt liv, så jag hoppas att jag kan ha fått en viss del antikroppar av de.

  Kramisar

 5. Svara

  Gabriella

  25 oktober 2009

  Jag har anmält att sonen ska göra det i skolan och jag ska också göra det.
  Svårt och tufft att välja men jag kom fram till detta..

  Kram

 6. Svara

  Milo

  5 november 2009

  Jag är oxå totalt kluven. Jag har inte en aning. Jag vill inte egentligen. Tänker att vad fasen, influensa skördar offer varje år, precis som det står i din blockquote där uppe… Jag vet inte om jag vill, jag vet inte om jag borde, jag vet inte om jag bör låta ungarna… ? Jag vet ingenting… pest eller kolera? Ja… typ…

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 179
 • 894
 • 431 569
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök