Vardagsliv

Vaccinera eller inte?

Av
den
14 mars 2012

Jaha, så var det dags att ta ställning – igen!

Nu handlar det om huruvida jag ska låta Paulina vaccineras mot livmoderhalscancer eller inte.

De får vaccinet Gardasil gratis i skolan och det är 3 vaccinationstillfällen.

Vaccinera dig

Genom en vaccination förstärker man skyddet mot HPV ytterligare. Gardasil skyddar mot de två virus som orsakar ca 70% av alla livmoderhalscancerfall (typ 16 och 18). Gardasil skyddar också mot de två virustyper som ligger bakom nio av tio kondylomfall (typ 6 och 11). Dessutom kan Gardasil förebygga cellförändringar på livmoderhals, blygdläppar och slida (cellförändringar som är förstadier till cancer).

Kondom tillsammans med Gardasil ger alltså ett bra skydd mot såväl livmoderhalscancer och kondylom som mot cellförändringar på livmoderhals, blygdläppar och slida. Men kom ihåg att Gardasil inte skyddar mot alla HPV-typer som kan leda till cancer. Därför är det viktigt att gå på de regelbundna cellprovtagningar man kallas till.

MEN, ju mer fakta jag försöker leta upp och ju mer jag läser, desto mer tveksam blir jag!
Om jag läser om fördelarna låter det rimligt men läser jag om riskerna och nackdelarna låter det också rimligt.

Sen är jag lite extra nervös eftersom jag själv haft cellförändringar och jag vill självklart inte att min dotter ska drabbas!

Men jag förstår inte hur så många kan lita blint på vad myndigheter och vinstdrivande företag säljer in på oss.
Hur många försöker ens ta reda på fakta innan de sprutar in ett främmande vaccin i sina barns kroppar?
De litar blint på myndigheterna som genom reklam och annan propaganda talar om att våra ungdomar behöver det här.

Har ni läst om biverkningarna?
Att inte vaccinet är tillräckligt beprövat?

I Amerika, så sent som augusti 2007 publicerades en undersökning i National Vaccine Information Center som avslöjade följande alarmerande statistik om detta onödiga vaccin, 2207 biverkningar rapporterades. Bland dessa:
5 flickor dog
31 fick livshotande skador
1385 fick åka till akuten
451 har fortfarande inte blivit bra
51 blev handikappade

Alla dessa biverkningar av vaccinet som KANSKE (men åter igen kanske inte) skyddar mot HPV – en infektion som 90 % av de smittade återhämtar sig från så småningom.
I stället för att utsätta er dotter (och nu tom er son) för detta potentiella farliga vaccin, kan du jobba förebyggande istället. Tala med ditt barn om HVP. Denna infektion smittas sexuellt så den kan till 100% förebyggas genom livsstilsval. Livmoderhalscancer beror inte på “vaccinbrist”. Håll ditt immunförsvar starkt, så att det bättre kan hantera fysisk och psykisk stress.

Trots att över 6 miljoner kvinnor varje år får HPV var det bara 2 %, av de patienter som deltog i en färsk undersökning, som infekterades av den sorts HPV som utsatte dem för större risker att utveckla livmoderhalscancer.
Det finns åtminstone 14 högrisk HPV som kan orsaka livmoderhalscancer men Gardasil/Cervarix påstås förebygga endast 2 av dessa: HPV 16 och HPV 18.

Det är dags att inse fakta gällande HPV vaccinen; Många har redan HPV vid födseln efter passage ut ur moderns kropp och vaccinen är inte verksamma om man redan skapat immunitet mot strängarna som vaccinen innehåller.
Man belastar alltså kropparna på alla dessa barn som påtvingas gifterna i vaccinen och ökar ev infertiliteten för kommande generationer då vaccinen inte heller testats för denna typ av biverkningar.

Några länkar om vaccinets negativa sidor, det finns hur många som helst om man Googlar
Zarahs sida
Mammor mot Gardasil
Friska tag

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
10 kommentarer
 1. Svara

  Ullis

  14 mars 2012

  Pratade om detta på jobbet. Jag ska inte låta min 14-åring göra det, det är för många biverkningar.

  • Svara

   Saija

   15 mars 2012

   Vi har också bestämt oss för att avstå. Iallafall vänta i några år och se hur läget ser ut då.

 2. Svara

  Gabriella

  14 mars 2012

  Ja,det är svårt att ta ställning.Om man inte tar och de blir sjuka får man ångest av det och om man tar och de får biverkningar som påverkar dom resten av livet så får man ångest av det.Nä,tror man får följa sitt hjärta och hjärna.Sen får man hoppas på att det är ett bra val man har gjort och stå fast vid att man valde det eftersom att man trodde det var rätt just då..
  Usch,det är svårt!
  Mina flickor har inte tagit det.Därför att jag tyckte att det verkade finnas så mycket negativt.Får hoppas att jag slipper ångra det valet.

  • Svara

   Saija

   15 mars 2012

   Precis, hur man än gör finns ju risken att man fattar fel beslut! Men jag gör så gott jag kan genom att läsa på och inte bara gå med på allt de försöker trycka på (i) oss!
   Vi tänker också avstå, iallafall just nu….

 3. Svara

  mamma

  15 mars 2012

  Attans då jag har levt i villfarelsen att vaccinet är en gudagåva! Jag hade ju också cellförändringar redan vid dryga trettio så vi har det definitivt i släkten! :kiss:

  • Svara

   Saija

   15 mars 2012

   Ja ska man tro reklamen så är det ju så, men jag vill inte vara sån som går på allt med hull och hår. Jag googlar, som med allt annat, haha… Och njä, vi väntar nog faktiskt med att vaccinera. Som jag sa till Jonas. Är det så att vi ångrar vårt beslut senare och hon inte får det gratis då så får vi väl betala själva helt enkelt. Men just nu känns det inte ok att vaccinera. Jag försöker hellre att prata med henne om vikten med att både skydda sig och att göra de regelbundna cellproven!
   Men visst är det svårt att veta om man fattar rätt eller fel beslut….

 4. Svara

  Milo

  15 mars 2012

  Tack för ett bra och välfyllt inlägg. Jag tog just ställning till något vi pratat mycket om här hemma. Jag har hela tiden sagt att Jennifer ska ha detta, men efter att ha läst allt om biverkningar så blir det inget med det.
  Puss å kram

  • Svara

   Saija

   15 mars 2012

   När pappret kom hem började jag Googla järnet! Visst låter det bra på reklamen, cancer vill väl ingen ha, men är det verkligen så enkelt och läkemedelsindustrin tjänar ju multum på att våra barn vaccineras! Enligt mig finns det inte tillräckligt mycket forskning om detta vaccin så vi avvaktar.
   Alla mina barn är vaccinerade när de var små men de vaccinen känns mer “beprövade”. Vi vaccinerade oss inte heller mot svininfluensan (Jo Paulina fick ta det eftersom hon har astma) och vi klarade oss fint 🙂

   Det finns nog iverkningar till alla vaccin (och även andra läkemedel) om man gräver lite, så det är SVÅRT att veta hur man ska ta ställning. Men min magkänsla säger nej, och då får det bli nej.
   Puss å kram tillbaks! <3

 5. Svara

  Marina Ahlm

  19 mars 2012

  Lite läsvärt:
  http://vaccin.me/2012/01/21/vart-att-veta-om-gardasil-och-livmoderhalscancer/

  Mvh Marina

  • Svara

   Saija

   21 mars 2012

   Tack! Det där ska jag plöja igenom så fort jag hinner, verkar mycket intressant!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 136
 • 759
 • 430 825
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök