Hälsa & Livsstil

Utsättning av Cymbalta

Av
den
9 oktober 2011

Nu har jag varit utan Cymbaltan i en vecka.
Jag har haft riktigt jobbiga besvär under utsättningen men jag får väl skylla mig själv som valde att sluta tvärt!

 

 

 

 

Utsättning av behandling
Abrupt avbrytande av behandling bör undvikas. Då behandling med CYMBALTA skall upphöra bör dosen minskas gradvis över en period av minst 1 till 2 veckor för att reducera risken för utsättningssymtom (se Varningar och försiktighet och Biverkningar). Om oacceptabla symtom uppstår efter en dosminskning eller i samband med behandlingens avslutande kan en återgång till den tidigare använda dosen övervägas. Därefter kan dosen åter minskas mer gradvis.

Utsättningsbesvär
“Vanligtvis är dessa symtom lätta till måttliga, men hos vissa patienter kan de vara allvarliga. De uppträder vanligtvis under de första dagarna efter avbrytande av behandling, men har i mycket sällsynta fall även rapporterats hos patienter som av misstag glömt en dos. I allmänhet är dessa symtom övergående och upphör vanligtvis inom 2 veckor, men hos vissa individer kan de vara långvariga (2-3 månader eller mer).”

Jag har fått ett recept på 30 mg som jag skulle trappa ner med men jag valde att inte hämta ut det (snåljåp) så jag har den senaste veckan lidit av fruktansvärda yrselanfall, domningar och stickningar.
Det värsta har varit yrseln. Så fort jag rör blicken snurrar allt!

Jag har ju alltid varit mer eller mindre anti (för min egen del alltså) till mediciner av olika slag och jag äter ogärna piller men när läkarna rekommenderade Cymbalta, dels för värken och dels för humöret, så tackade jag ja.
Jag blev bättre i somras och trodde givetvis att det hade med medicinen att göra men när värken kom tillbaks med full kraft för någon månad sedan började jag fundera…. Kunde min förbättring i sommar ha att göra med värmen? Och inte alls så mycket med medicinen…?

Men den största orsaken till att jag valt att sluta är biverkningen jag fick av att äta den – den enorma tröttheten.
Och då menar jag INTE lite trött utan hopplöst trött, HELA TIDEN!

Jag lever hellre med “värre” värk än att jag alltid ska vara så här trött för det förlamar mig verkligen!

Jag har inte kommit igång ordentligt med studierna på grund av tröttheten, så fort jag börjar läsa eller måste koncentrera mig så vill jag bara sova. Ögonen bara rasar ihop!
Det är sjukt jobbigt och obehagligt att inte kunna styra över sin kropp!

Nu är jag sjukskriven för att försöka ta mig igenom det här och förhoppningsvis går det ganska fort.
Jag försöker att hålla mig sysselsatt ändå, med renovering av vardagsrum, städning och röjning av både det ena och andra och fördelen är att jag kan vila när jag behöver, vilket är ganska ofta. Flera gånger varje dag måste jag lägga mig och oftast sover jag flera timmar per dag.

Nu är jag ju inte helt säker på att det har med medicinen att göra men tydligen är det en vanlig biverkning så jag känner att det är värt att testa utan.

På måndag ska jag till Skönvik igen för att träffa min läkare och gå igenom sömnutredningen jag gjorde för ett tag sedan. Det ska bli spännande att höra vad den visade!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  Gunilla Trädgårds

  11 oktober 2011

  När jag mådde som värst satt jag i bastun flera timmar varje dag, inte så varmt men runt 60-70 grader, det hjälpte jätte mycket. Så för mej har värme hjälpt och att bädda ner mej i soffan ibland med varma kläder och mycket täcken och bli riktigt riktig genomvarm…
  Du får mej att vilja skriva mera om fibro för jag har på något sätt lyckats få den att inte påverka mej o mitt liv mer än att jag blir jätte trött nån period ibland 🙂 och kanske kan det hjälpa andra att må bättre
  Du kanske får hjälpa mej att komma igån med en bra blogg eller nåt 😉
  Hoppas du har en bra dag i dag
  Kramar från Gunilla o Blommis

 2. Svara

  Gunilla Trädgårds

  11 oktober 2011

  Kollade in på sidan där du skriver om hjälp med blogg o hemsidor och där kan jag inte kontakta dig eller komma vidare på klicka vidare längst ner…. för priser som jag fattade det…kolla det lite så får du nog en kund snart…. du gör fina sidor och jag vill göra om min…. 🙂

 3. Svara

  Kajsa

  11 oktober 2011

  Hur gick det hos doktorn?
  Kramisar

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 136
 • 759
 • 430 825
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök