Vardagsliv

Undra om folk skulle bete sig…

Av
den
2 november 2011

… likadant om de träffade mig öga mot öga, i verkliga livet!???

Det började med en kommentar och sen tog det inte många minuter innan det trillade in fler, och fler…

Allt handlar om inlägget: ADHD i bilder

Jag fick det skickat till min mail (många vet om att jag har en son med diagnosen ADHD) för någon/några månader sedan och jag valde att publicera den på bloggen eftersom jag tyckte att den var väldigt bra och beskrivande.

Jag hade inte en aning om att den redan var publicerad på en hemsida, av Victoria som skapat texten med bilderna.

OM jag hade vetat det så hade jag givetvis frågat henne om lov innan jag publicerade den! Eller länkat till henne istället för att publicera det själv.
Om ni tittar tillbaks lite i min blogg (jag tvivlar på att någon av er som skickat kommentarer läser den överhuvudtaget) så ser ni att jag alltid länkar om det behövs och jag vet källan.

Jag får massor av mail, dagligen, med roliga historier, roliga bilder, videoklipp mm. De flesta läser jag och slänger medan en del hamnar i bloggen, tex under kategorin “Skojigt”.

Det är jättesvårt att veta ifall folk skapat de här “roliga” bilderna mm just för att de ska spridas via mail, eller om det faktiskt finns en upphovsmakare någonstans som tar illa upp.
En del vill sprida sitt budskap just på detta viset, via mail.

Jag uppskattar att jag fick veta att Victoria hade gjort bildserien och jag ska prata med henne själv angående händelsen och höra om hon vill att jag tar bort inlägget eller inte.
Vill hon det så är det helt ok.
Jag vill inte heller att andra använder mina bilder eller min text på sina sidor utan att fråga men i det här fallet så var det faktiskt inte med meningen!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till dig Victoria!

Men till er andra skulle jag vilja säga; försök att tänka lite på hur ni “låter” i era kommentarer och mail.
Alla kan göra fel och ni behöver inte ta för givet att personen ni inte har en aning om vem det är, i andra änden av en Internetlina, har publicerat er väns text för att vara elak!
Allt som oftast finns det en förklaring och det kanske hade räckt med att ni kontaktade Victoria som i sin tur hade kunnat skriva till mig (vilket hon just gjort).

Så, nu har jag fått det sagt.

Min poäng i det hela är: med lite trevlighet kommer man långt! 

 

EDIT: Inlägget är nu bortplockat eftersom folk tydligen inte kan ge sig!

 

 

Taggar

6 november 2011

LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Sassa

  3 november 2011

  Gud vad tråkigt att folk ska hålla på!
  Man bloggar ju oftast om saker som har med en själv att göra och om man “viker” ut hela sitt och sin familjs liv, så tycker jag, att folk kan visa hänsyn och hålla elaka och dumma kommentarer för sig själv!

  Jag gillade bildserien med adhd i bilder, för det beskriver verkligen hur vissa har det!
  Synd att du inte visste att det var en annan som hade gjort den..

  Hoppas att folk inte är för elaka och dumma!

  Massa Kramar

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 44
 • 804
 • 350 412
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök