Vardagsliv

Trötta familjen

Av
den
13 januari 2009

Igår natt var jag uppe och sprang ett antal gånger.
På kvällen efter att vi ätit ost och kex fick jag jordens magknip. Sprang på toa till klockan två. Halv tre började Clara morra och grymta så till sist fick jag gå ut med henne – bajsnödig.
Somnade om vid halv fyra – halv fem skulle hon ut och kissa!

Puh, värre med en dräktig tik än sjuka barn!

Tog med mig Maxi en sväng till jobbet, drack en kopp kaffe och snackade lite schema. Kom hem till en febersjuk Benjamin. Det är förresten rekord nu- inget WOW-spelande på över 2 dygn! 😐

Simon kom hem och berättade om bråk i skolan (länk ->)
Det har varit på gång i flera dagar och jag bara väntade på att det skulle sluta så här.

Det är så himla trist!
Ett tjejgäng har blivit osams (så som jag uppfattat det hela så handlar det om en kille) och nu är ett helt gäng tjejer på en ensam stackars tjej. Simons kompis.
De trackar henne på sms, på bilddagboken, Lunar osv… De har varit på henne i skolan i flera dagar och så länge Simon är i närheten törs de inte göra något, men igår “kom de åt” henne.

Tjejens mamma kom till skolan och “14-åringarna” skriker fula ord till henne.

Vad faan håller dom på med??
Jag blir så jävla förbannad!

Ok, 14-årig tjejer är inte speciellt mogna, men det här!!?? Att hota någon annan med att de ska slå in käften på henne??? Att kalla både henne och hennes familj för hemska saker, att klunga ihop sig och vara elaka!

Jag pratade med Simons ena klassföreståndare igår angående Simons tyska och hon nämnde inte ens det som hänt i skolan, trots att Simon var inblandad för att han försökte skydda tjejen ifråga. Han fick en smäll av en tjej och blev senare förhörd av polisen.

Jag frågade läraren vad tusan som pågick!
– Nja, det är några tjejer som bråkar med varandra, men nu har polisen blivit inkopplad så vi litar på att de ordnar upp det här, svarar hon.

ÖHHH?? Svarar jag då. För det första så är de här tjejerna minderåriga och polisen kan tyvärr inte göra så mycket. Och vad gör skolan? Lägger ansvaret på polisen!
De kan väl ändå inte ha poliser springandes i skolan som livvakter?
Varför vill inte skolan ta något ansvar? Jag skulle bli vansinnig om det gällde mina barn!

Jag frågade varför vi föräldrar inte fick någon information om vad som pågår i skolan (för det här har pågått mer eller mindre ett tag) men det tyckte hon inte var viktigt.
För mig är det viktigt!
Nu har jag tur eftersom Simon berättar det mesta för mig, men jag vill ändå höra det från skolan och inte bara från barnen hemma eller ännu värre- tidningen!

Ja hur som helst, läraren ringde mig angående Simons tyskalektioner. Eftersom han inte är underkänd (dvs har IG i varken svenska, engelska eller matte) så får han inte byta ut tyskan mot hjälplektioner.
Jag kan ju tycka att de ska få hjälp INNAN de får IG men det håller tydligen inte skolan med om.
Nu ska han iallafall gå på tyskalektionerna men han får ta med sig annat valfritt jobb dit. Simon undrade hur i hela friden han skulle kunna koncentrera sig på tex matte när de andra pratar tyska i lektionssalen, och det undrar faktiskt jag med?
Och hur ska han bära sig åt om han behöver hjälp?

Och JAAA, jag är en riktig gnällmamma!! :cursing:

Idag har jag massor med jobb framför mig så nu måste jag sätta fart!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  13 januari 2009

  Suck, vilket skit! Är glad att dom åren är förbi, då man hade skolbarn…
  Vilken dålig lösning med tyskan också, fattar ingenting!
  Nä, jag är nog för gammal för att begripa, men det gör ju tydligen inte du heller…
  Hoppas nu att det i alla fall lugnar sig med tjejmobbingen, polisen kanske har en avskräckande effekt. Faktiskt så är tjejer värst i många sammanhang, o dom är nästan värre på mobbing än killarna!
  Duktig Simon som försvarar sin kompis!
  Hälsa honom det!

 2. Svara

  Anki N

  13 januari 2009

  Kort sagt, den dagen mina ungar slutade grundskolan var skön. De händer så mycket i skolorna som ingen har koll på. Oh faan vet vem som bär ansvar.
  Jag har aldrig fått kläm på det.

  Lösningen med Tyskan var nog inte så bra. Vad har de andra ämnenan att göra med hur han är i Tyska? Hajade inte det redigt. Är Tyska ett obligatoriskt ämne nu för tiden, när mina gick var det tillval o de som inte klarade det bytte till andra tillvalsämne. Oavsätt vad de valt från början.

  Nåväl hoppas det ordnar till sig för din son o att de blir lugn o ro på skolan.
  Anki N

 3. Svara

  Anett

  13 januari 2009

  Vad håller skolan på med??? :question: Det är väl deras ansvar att reda ut detta problem!!! Fattar inte att dom skickar över det till polisen? Ja tur den här tjejen har våran goa Simon som ställer upp på henne!!! 🙂 Hälsa honom det!! Hoppas det ordnar sig!! Många kramar!!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 179
 • 2 490
 • 403 105
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök