Foto

Trotsar vädret

Av
den
5 juni 2012

Jag ser en liten gnutta sol och då måste jag ut på altan! Så här sitter jag med långkalsonger, mysbyxor, två tjocktröjor, filtar och terassvärmaren på max, haha…!

Jag lyckades bli dunderförkyld och mår apa men jag hoppas att jag hinner krya på mig innan helgen då vi ska ha (ny)inflyttningsfest!

Dagen idag ska iallafall bli lugn, jag ska ägna mig åt att lära mig min nya kamera som kom igår – i grevens tid. Postens MyPack paket ska inte ta mer än 2 dagar och jag beställde kameran i torsdags och den skickades i fredags morse. När klockan var halv fyra igår och jag fortfarande inte fått något leverans-sms blev jag sur. Åkte ner till Willys men de hade inte fått den. Åkte vidare till posten på Ingarvet men de kunde inte heller se vart kameran var och de tippade på att det skulle ta ännu en dag. Gaaaah!

Paulinas klass skulle ju ha sin vårsoare på kvällen och den ville jag ju självklart föreviga!

Ringde till postens kundtjänst för att skälla på dom och hamnade (naturligtvis) i telefonkö i tjugo minuter. När jag kom fram fick jag veta att kameran kommit till Willys för 10 minuter sen! Gissa vem som SPRANG in för att äntligen hämta ut den!?

Alla som känner mig vet att jag inte har vidare tålamod… Heh…

Hem och stoppa i laddaren och sen hann jag väl titta på kameran i fem minuter innan det var dags att gå på soaren. Så bilderna kanske inte blev världens bästa – men bättre än inga alls! Jag har inte flyttat över dem till datorn ännu men jag visar upp några kort så fort jag kan.

Nu vill jag ha min kortläsare till iPaden också, den borde komma snart. Kameran verkar iallafall super och jag känner mig än så länge nöjd med mitt val att byta. Den enda jag kan känna att jag saknar är möjligheten att zooma men det har ju med objektivet att göra och inte själva kameran. Det finns inte heller någon möjlighet att köpa till en fjärrutlösare men… Ärligt talat, hur ofta använde jag den förra?

Däremot funderar jag på att köpa en handlovsrem till den. Även fast det är en av världens minsta “systemkameror” så blir det tungt åt handleden efter ett tag och det vore skönt med lite avlastning. Jag vägrar att använda en vanlig kamerarem man har runt halsen, den är bara i vägen ändå…

Nä nu dka jag plugga vidare. Instruktionsboken är på 220 sidor och mycket är “grekiska” så det lär ta ett tag 🙂

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
7 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  5 juni 2012

  Kan inte begripa vem du brås på? Jag har inget tålamod så du borde ju fått allt mitt! :smug: Väderprognosen för helgen är sisådär men det är väl bara att gilla läget. Krya på dig nu, läste just i min blogg att 2009 hade vi 6 grader varmt, så detta är inget nytt! Puzz :4:

  • Svara

   Saija

   5 juni 2012

   Ja eller hur!? Jag blir på riktigt dåligt humör när mitt tålamod prövas, iallafall när det gäller att vänta på något jag VILL HA! 🙂

   Jag är nu riktigt dunderförkyld och det är inget kul alls men nu håller jag tummarna att jag hinner bättra på mig innan helgen!

   Skönt att “svarta faran” kom hem igen <3

   Puss!

 2. Svara

  Micke

  5 juni 2012

  Jag kikade på en sån kamera idag i Umeå på MediaMarkt och såg den såg lite annorlunda ut runt själva menyknapparna. På den du köpt är det som en ring man snurrar på och jag antar det är för slutare/bländare om man kör manuellt. Jag har som ett tumhjul jag skruvar på.

  Men då de knäpper i så många megapixlar går de ju nästan alltid beskära en bild och som på så vis “zooma”.

  Du kommer att behöva ett extra batteri också och de är skitdyra original men kostar skitlite i bland annat england.

  • Svara

   Saija

   5 juni 2012

   Jovisst går det ju att beskära fotona rätt rejält och de flesta fotona använder jag till bloggen och de är ju bara 500px breda. Men jag saknar ändå zoomen lite så jag måste nog försöka spara till ett annat objektiv. Frågan är om jag ska satsa på ett Micro 4/3 eller om jag ska leta efter ett begagnat och köpa till en konverter. Jag får googla lite till och se vad som kan vara bäst/billigast.

   Ja batteri är bra att ha extra!

   Funderar på att testa en sån där handlovsrem, hittade ett ställe som inte tog mer än 129:- så det kan det ju vara värt för att testa. Och sen behöver jag en bra väska och hittills har jag inte hittat någon som faller mig i smaken. Den får varken vara för liten eller för stor, för jag ska kunna få ner den i handväskan så jag slipper kånka på 2 väskor 🙂

   Har precis installerat ett RAW-program och jösses vad mycket man kan göra med dåliga kort! (Se exempel på bloggen)

 3. Svara

  Micke

  5 juni 2012

  Här har du en länk från ebay, men man måste ha ett paypal-konto för kunna betala:

  http://viewitem.eim.ebay.se/Battery-for-Panasonic-DMWBLE9-DMWBLE9E-DMWBLE9PP-DMCGF3T-DMCGF3W/120818027914/item

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 38
 • 749
 • 352 547
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök