Vardagsliv

Trevlig dag!

Av
den
29 januari 2009

Jag har börjat jobba igen efter långledigheten och bloggen blir lite lidande, jag orkar helt enkelt inte med riktigt… Men det är en vanesak hoppas jag 🙂

Idag har mamma och jag haft en “date” i Kupolen i Borlänge.
Sååå trevligt!
Det är nog första gången någonsin (om inte annat på väääldigt länge) vi träffas själva och umgås och hittar på något. Vi strosade runt i affärer hela långa dagen och jag visade vart allt låg. Min mamma har nämligen ALDRIG varit på Kupolen!! 😐

Mamma letade efter en tunika och det var inte det lättaste att hitta! Mina förslag dög inte alls, antingen var de för färglösa, eller för små, eller för korta, eller helt enkelt för tråkiga. De som dög passade inte i storleken. Ja det är inte lätt att vara smakråd åt sin mor! 😀

Hon hittade iallafall en tunika till slut (och hon valde inte den jag gillade bäst) men snygg var den iallafall. Vi kikade även på skor men se de dög inte heller. Haha…

Vi fikade på smörgås och drack kaffe på ett café och snackade en stund innan vi fortsatte Kupolenrundan. Vi har nog gått ett antal kilometer idag!

Jag köpte mig ett par svarta sköna mjukisbyxor på H&M och värktabletter på apoteket. Ingen storshopping direkt…

Vid halv femtiden kom Jonas och mötte upp oss och strax efter kom även Hasse och vi gick till pizzerian för att få i oss lite käk.
Jonas sprang iväg till Game och köpte ett Wii till Paulina. Hon hade nästan 2000 kr kvar av sina julklappspengar och så ska vi sälja hennes gamla Playstation 1 med tillbehör. Bra att man kan göra så då man tröttnat på det gamla!

Min kropp värker och jag känner mig alldeles ledbruten!
För det första så har jag haft ont i min ena tumme (!) i snart 3 veckor. Jag har trott att det är en liten överansträngning eller liknande och att det ska gå över av sig själv men jag vete tusan. Det blir inte ett dugg bättre, snarare tvärtom.
Det ilar och har sig och jag kan knappt lyfta något med vänsterhanden för att det gör så ont. Men det känns ju himla fånigt att gå till doktorn med en tumme! Vad ska de göra liksom?

För det andra. Sandra (min kollega) och jag var på vibbträning i förrgår!

När man lyfter vikter på gymmet, rekryterar en amatör ca 30-40% och elitidrottaren max 70-80% av sina muskelfibrer.

Med Power-Plate rekryteras 95-97% av muskelfibrerna i alla muskelgrupper som involveras.
Bara genom att stå på Power-Plate, kommer du åt att träna muskelgrupper som annars är svårtränade bl.a. i bäckenbotten och djupt liggande muskler längst ryggraden.
Därmed kan du enkelt få bättre stabilitet i kroppen och träna bort t.ex. ryggbesvär.

Man har länge ansett att man blir vältränad genom att träna tungt och länge.
På Power-Plate är det intensiteten som gör dig stark. Genom kombination av frekvens och amplitud kan du med bara ett enkelt knapptryck ändra plattans accelerationskraft från 1,8 G till över 6 G, vilket tillgodoser alla träningsbehov från rehabilitering och träning av äldre personer till elitträning.

På bara 10-15 minuter tränar du igenom hela kroppen och får 20-30% mer effekt än under 1-2 timmar konventionell styrketräning.

Du får snabbt resultat och känner effekt redan efter ett fåtal träningstillfällen.
Du ökar din uthållighetsstyrka och framför allt den dynamiska och explosiva muskelstyrkan.
Även din hållning, balans och reaktionsförmåga förbättras.

Power-Plates solida konstruktion riktar vibrationerna uppåt och gör plattan stabil. Det finns en ram att hålla sig i för balans och enkelt inställbara spännband för träning av armar, rygg och nackmuskler.

Vi fick en gratisinbjudan till jobbet för några veckor sedan och jag ville absolut testa och Sandra var inte sen med att hänga på. 🙂
Häftig maskin det där!

Vi trodde först att han (instruktören) skämtade när han sa att varje övning på plattan pågick i 30 sekunder. Vad fånigt!
Men, efter 10-15 sekunder på plattan var man helt slut och räknade ner de återstående sekunderna!
Och idag har jag träningsvärk!!! :dead:
Det är värst på undersidan av armarna men även magen känns.
Men det var skojigt!

Nu ska jag dricka en kopp te eller en varm kopp välling (JO, det ÄR gott!) och sen är det nog sängen som gäller. :sleep:

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
6 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  29 januari 2009

  Hallå kära dotter! Snabb som attan är du, ojoj
  Orkar ingenting ikväll längre, kikade på lite som vi bandat igår. Hasse godkände iaf blusen, oväntat va?
  Natti natti :sleep:

 2. Svara

  Milla

  29 januari 2009

  Ååå har du oxå varit till Anders å tränat!
  Jag vill meeeeeeeed!!!!!

  Det var väl på tiden att du tog med mammi till Kupolen!
  Hur länge har den funnits tro….
  Så, nu har jag googlat och invigningen var 13 september 1990 😀

  Kram!

 3. Svara

  Ina

  30 januari 2009

  Mmm det brukar vara så att man alltid ser en massa snyggt när man inte ska handla men när det vär är shopping dags så hittar men inte ett skvatt och det där med smakråd är inte lätt 🙂

  Håller helt med dig om att välling är gott, älskar frukost välling.

  Ha en fin dag och trevlig helg.
  Kram Ina

 4. Svara

  Kajsa

  30 januari 2009

  T.o.m jag kör vibbträning, det är nog det ända min hopplösa kropp klarar av (du vet ju hur jag mår…)
  Vi har t.o.m köpt oss en egen vibb, inte lika avancerad som de som finns på gymet, men helt klart bättre än ingenting 😉

  Kramisar

 5. Svara

  Anna

  30 januari 2009

  Har testat sån där vibbträning en gång och det var faktiskt jobbigare än jag hade trott! Så jag förstår om du har träningsvärk..

 6. Svara

  Kristina

  4 augusti 2009

  🙂 Kul att höra att flera älskar Power Plate. Funderar att skaffa en en mindre modell. Det blir faktisk inte så dyrt om man leasar via distributören Power Plate Nordic. Tråkigt att företag inte hoppat på och tar in Power Plate för sina anställda. Man får energi, träningen tar bara 15 min 3 ggr i veckan och jag såg resultat efter 8 gånger. Har integ[tt ned i vikt, men ser så ut eftersom kroppen ändrar formen och blir tonad.
  Skulle vilja se flera gym börja med gruppträning med PowerPlate. Varför har inte SATS eller Friskis och Svettis börjat med det? De har ju spinning, yoga och annat.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 235
 • 2 467
 • 406 564
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök