Film & Serier

The Lobster

Av
den
17 juli 2018

I en obestämd framtid där tvåsamhetsnormen institutionaliserats har David (en fantastiskt uppgiven Colin Farrell) just brutit upp med sin fru sedan tolv år. Singlar skickas till ett kusthotell där de har 45 dagar på sig att åter finna kärleken, men skulle de misslyckas förvandlas de till ett djur efter eget tycke. För David faller valet på en hummer.

På hotellet tilldelas alla gäster identiska ombyten innan de tillåts ströva runt på dejtingdystopins mönstrade heltäckningsmattor och perfekta gräsmattor. Dagarna fylls av aktiviteter som golf och pardans, men på kvällarna körs gästerna ut i skogen för att jaga ensamlevande människor. Varje fälld singel köper gästerna en extra dag.

Människorna i skogen har valt att leva i uppror utanför samhällets totalitära tvåsamhet, och det är bland dessa vi tids nog finner filmens berättarröst. Den tillhör Rachel Weisz vars ledsagande stämma upprepar vad som sker i bild med summarisk litterär klang. En harang självklara konstateranden som i en mindre stringent iscensättning varit tröttsamt överflödiga, men som här framhäver filmens misantropiska svärta och satir.

Mitt betyg;
1 av 5

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 1
  • 2 467
  • 403 815
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök