Film & Serier

The Haunting of Hill House

Av
den
31 december 2018

1992 har familjen Crain – bestående av pappa Hugh (Henry Thomas), mamma Olivia (Carla Gugino) och deras fem barn – precis flyttat in i ståtliga men förfallna Hill House i Massachusetts. En del av dem tycker sig se spöken, andra inte, men kusligheterna tilltar och en natt händer något som får Hugh att packa in alla sina barn i bilen och i desperation köra därifrån.

Barnens mamma däremot, kommer inte ut levande.
Serien utspelar sig delvis på det tidsplanet, och delvis i nutid, då de djupt traumatiserade och splittrade resterna av familjen Crain.

“The haunting of Hill House” är återhållen, meditativ, vemodig, välspelad och vuxen skräck, som pyr långsamt men samlar kraft stegvis och får in rejäla psykologiska smockor när det väl bränner till ordentligt.

Mitt betyg;
4 av 5

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 92
  • 749
  • 429 969
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök