"Jobbigt" Vardagsliv

Teammöte

Av
den
25 mars 2018

I torsdags kväll hade vi teammöte på jobbet.
I vårt team är vi ca 20 personer totalt och vi har i snitt 2 möten per år så det är inte så ofta.

Det brukar alltid vara vår chef Mikaela som brukar hålla i mötena tillsammans med kap och drift men den här gången fick jag och en kollega, Carro, ha hand om hela mötet vilket innebar ganska mycket planering och förberedelse.

Det är mycket som behöver göras och förberedas som man inte tänker på när man själv går på ett liknande möte, man förstår inte hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom.
Allt ifrån att planera vad som skas tas upp, till att tidsbestämma allt, skriva schema, göra presentationer, komma på teamlekar/uppgifter mm.

Jag är heller inte så van att prata i grupp men fördelen här är att jag känner mig bekväm med hela gruppen hos oss så det var inga problem.

Först pratade Simon och jag lite allmänt och gick igenom rutiner och sen delade vi in alla i grupper och de fick gå iväg och sitta i sina grupper och diskutera olika frågeställningar.

Vi fikade och jag gjorde en liten “pappersövning” med alla.
Alla fick ett varsitt A4-papper och som de skulle vika efter mina instruktioner medan de blundade.
När det var klart skulle de jämföra med varandra och det är ganska tankeväckande att se att nästan alla papper såg olika ut trots att alla hade fått samma instruktioner av mig.

Jag hade en annan uppgift också. Alla i gruppen fick skriva något positivt om alla andra i gruppen.
De fick ett häfte med allas namn på och där skulle de alltså skriva ner något positivt om varje medarbetare. Ett ord räckte, eller en kortare mening.
Medan telefonisterna satt i sina grupper och pratade fixade jag, Carro och Simon allas häften så i slutet av mötet fick de alla sina egna häften med ca 20 positiva ord/meningar var.
Härligt att få så mycket beröm från sina kollegor och mötet avslutades med skratt och leenden, precis det som var min tanke och mitt mål!

I övrigt gick mötet bra, vi kom fram till mycket och vi har fått mycket beröm efteråt för ett bra genomfört möte så det känns riktigt kul! 😀

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 13
  • 2 467
  • 403 838
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök