Hälsa & Livsstil

Tandläkarbesöket igår

Av
den
28 augusti 2014

Vaknade tidigt på morgonen efter en ganska orolig natt med för lite sömn. Plockade ihop här hemma, rastade hundarna och bloggade och försökte få tiden att gå.

Blev urkass i magen, troligtvis av nervositet.

Vid halv elva började jag gå mot stan och jag var framme i tid klockan elva och då fick jag mina tabletter. 20mg stesolid.

Vid halv tolv kom Tobbe för att vara med mig och hålla handen. Efter någon halvtimme kände jag av tabletterna litegrann men inte alls så mycket som jag hade önskat, det snurrade bara lite lätt i skallen, som om jag druckit 1-2 cider ungefär.

 

Klockan tolv blev jag uppropad och sköterskan satte bedövning. Det gick ganska bra trots att det gjorde lite ont på ett ställe.
Tandläkaren började med att fixa ett ganska litet hål och det gick fint men när han skulle över till det stora hålet (som kanske skulle behöva rotfyllas eller dras ut) så gjorde det ont och de fyllde på med en starkare bedövning.

Tårarna rann, inte av smärta utan av obehaget… Märkte inte av Stesoliden överhuvudtaget men det kan ju hända att det tog bort udden av oron ändå?
Sista 10 minuterna av borrningen och lagningen kunde jag faktiskt slappna av lite…

När det var klart var det dags att dra rötterna från visdomstanden. Hua, största skräcken!
Fick ha huvudet vinklat i en onaturlig vinkel och ryckte till för att det känns så vidrigt när de gräver och tar i. Men det tog kanske 2 minuter så var den borta, jag blev alldeles förvånad över att det gick så fort!

Besöket var äntligen över och jag kunde stolt knalla ut därifrån (jag hade inte dött!)
Jag tog faktiskt en promenad hem också, ville få ur det sista av tabletterna (gillar inte när det snurrar för länge)

La mig i soffan hemma men lyckades inte somna trots att jag var fruktansvärt trött. Smärtan blev nästintill olidlig ett tag men efter att ha tagit några värktabletter blev det bättre efter en stund.
Tog ännu en dos värkisar senare mot kvällen men var utan under natten. Vaknade några gånger då jag legat på kinden som värkte men natten var ändå helt ok och idag har jag klarat mig utan värktabletter hittills.

När jag kom hem hade jag fått brev om att soc beviljar kostnadsförslaget från tandläkaren!

Äntligen ska jag få ordning på mina tänder! *glad*

Om en vecka är det dags igen. Fasar redan över besöket även om det ändå känns liiite liiite bättre…

Tack för all pepp, det behövdes och hjälpte! Love you all!

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
4 kommentarer
 1. Svara

  Maria

  28 augusti 2014

  Så skönt att ha det värsta över, eller hur? För nog måste det här första varit värst? Nu när du vet att du klarade det så klarar du allt! :kiss:

  • Svara

   saija

   28 augusti 2014

   Jag hoppas det, att jag kommer att känna så nästa vecka… Men nu känns det som prio ett att värken ska försvinna 🙁

 2. Svara

  Kajsa

  28 augusti 2014

  Åh vad härligt att du tog dig dit, och att du grejade det (y)
  Nu vet du ju att du kommer greja resten också 🙂
  Kramisar!

  • Svara

   saija

   28 augusti 2014

   Jag hoppas det, bara smärtan ger med sig lite så är jag nöjd! Kram!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 162
 • 739
 • 403 035
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök