Webbigt

Spara pengar och få motion

Av
den
8 april 2016

Som jag skrev om för några veckor sedan så önskar jag att jag hade en cykel. Jag har väl aldrig självmant velat motionera? ??
Jag har funderat lite mer och jo, en cykel skulle vara något för mig!

För mig skulle det vara en otrolig frihet med en cykel faktiskt. Jag jobbar i stan och det tar mig mellan 10-15 minuter att åka buss och det kostar mig 500:- i månaden. Att gå tar nog närmare 40 minuter och med min fibro tvivlar jag på att jag skulle orka att både gå till och från jobbet varje dag, för att sen gå ut med hunden direkt när jag kommer hem. Nä det kommer inte att hända!

Så jag försöker vara lite realistisk…
Det skulle ta mig lika lång tid att cykla som att åka buss och jag hade kunnat spara femhundra kronor i månaden – det är MYCKET pengar!

Sen är det väl inte direkt något minus att samtidigt få motion. Och det måste ju vara helt ok motion att cykla ca 5 kilometer om dagen, fem dagar i veckan?

Och vad mycket lättare det skulle bli för mig att handla och komma hem med maten från affären!
Nu måste jag ta med en ryggsäck varje gång och bära både den och kassar.
På en cykel kan man ju fästa alla möjliga korgar och väskor!

Helst av allt skulle jag vilja ha en “Citybike”, en sån där med lite “retrostuk” och rolig färg. En cykel som passar på sommaren alltså!
När jag hade moppe så hade jag en sk retromoppe, tycker att de är lite roligare än vanliga cyklar och moppar.

Åhhh titta så fina! Märks att jag fortfarande “snöar in” mig på turkost va? ?

cykel1

cykel2

 

Eller ännu hellre, en cruiser från Bikester! Så himla snygga! ❤️

Ni som följt mig länge vet ju att jag en gång i tiden även ägt en gammal retrobil, en PT Cruiser.

cykel4

Skärmavbild 2016-04-07 kl. 15.48.50

När jag var i tonåren hade jag en sån där klassisk cykel med bockstyre och jag älskade den. Idag skulle jag nog inte klara av att cykla så nedåtböjd, haha, ryggen skulle väl gå av och jag skulle inte kunna komma av den.
Nä, jag vill ha en rejäl cykel!

Jag fick en gammal riktig postcykel för en herrans massa år sen då min exmans pappa jobbade på en cykelfabrik. Den var helt underbart skön att cykla på och det berodde nog dels på de stora hjulen och dels på att sadeln var rejäl (min tjocka rumpa fick plats ordentligt ?)
Tyvärr “försvann” den i stan en kväll då Simon lånade den när han skulle gå på bio. Jag kan gissa att den hamnade i Faluån tillsammans med några hundra andra stackars cyklar.

Nu har jag räknat lite och på sex månader, april till september, skulle jag spara in 3000 kronor på busskort om jag istället kunde cykla. Den summan får man en fin cykel för!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 34
  • 741
  • 429 297
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök