Foto Hälsa & Livsstil

Sommarfeeling men snöar det??

Av
den
21 maj 2019

Jag har varit hemma från jobbet sedan igår och jag blir hemma imorgon också. Det är första gången sen jag blev drift, alltså för över ett år sedan, som jag är hemma sjuk.

Fast egentligen är jag nog inte sjuk.
Jag är superdålig i magen, men helt utan kräkningar, illamående eller feber, så jag misstänker starkt att det är min migränmedicin som spökar med min mage.
I söndags tog jag en Diklofenak på eftermiddagen och det tog bara några timmar innan magen började krångla och sedan dess har jag sprungit på toa konstant. Nu vågar jag knappt äta nåt för det tar bara en kort stund innan jag får ont och måste på toa.
Det är inte hållbart att vara på ett kontor då 😩😬

Jag tog med mig kameran idag när jag gick en kissväng med Daniel. Det är så himla grönt och fint ute nu!

Men!
Det känns ändå som om det snöar!
Aspluddet(även kallat Guds navelludd) 😂 är överallt, och då menar jag ÖVERALLT! Ute i luften, på backen, inomhus, på hela altanen, i håret, i näsan och i munnen!

Ett vitt ludd syns i luften och på marken på många håll runt om i Dalarna just nu. Förklaringen är aspblomning – ett fenomen som kan hålla på i ett par veckor till.
Luddet kommer ifrån trädet asp. Aspen har nämligen ett han- och ett honträd. Honträden har sina hängen och hanträden sina.
Under blomningens tid släpper hanträden sina hängen till marken – och hängena kan liknas vid stora ”korvar”. Honträden å sin sida släpper ut luftburna frön från kapslar. Frön som fångas i vinden och ser ut som vitt ”ludd”.

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  Karin

  22 maj 2019

  Äter du vanliga diklofenak, eller diklofenak som är skonsammare mot magen?Jag fick de som är skonsammare för magen, herregud så dålig jag blev, precis så som du skrev.Dom innehöll laktos, och jag är laktosintolerant 😩

  • Svara

   saija

   22 maj 2019

   Jag har utskrivet Voltaren 50 mg utskrivet men sist valde jag det billigare alternativet Diklofenak Mylan. Jag är också laktosintolerant men så här dålig brukar jag inte bli, jag kanske har blivit känsligare med åren? 🙂
   Imorgon ska jag till apoteket och hämta ut det “riktiga” receptet, och inte snåla 50:- på det billigare alternativet, och så ska jag väl passa på att köpa nåt till magen på samma gång.

   • Svara

    Karin

    22 maj 2019

    Jag vet inte vad mina diklofenak hette mer som jag fick utskrivet, jag lämnade de i retur till apoteketet i förrgår. Jag kan ju ändå inte äta dem när jag blev så himla dålig. Jag köpte Probi mage de hjälpte mig att återställa den.Kram

 2. Svara

  mamma

  22 maj 2019

  Konstigt detta med aspen, det borde ju vara likadant varje år, men det låter inte så. Här har vi varit förskonade, vi har väl mest granar…Stackars mage, du ska samtidigt som du äter dem dricka filmjölk eller Proviva. Gärna en magtablett också, Novalucol eller Omeprazol eller liknande så skonar du magen/Puss

  • Svara

   saija

   22 maj 2019

   Jaa men i år är det extremt, riktigt jobbigt att gå utomhus för de där fröna flyger ju in i alla kroppsöppningar 🙂
   Men jag kan ju inte köpa hem fil eller proviva för att ta OM jag måste ta en tablett, det blir ju dåligt på bara några dagar och det är ju inget jag äter/dricker till vardags. Imorgon ska jag till apoteket och hämta ut mitt ordinarie recept på Voltaren istället för att byta till det billagre alternativet som jag gjorde sist, kanske ska köpa nåt för magen samtidigt och testa. Funkar inte det får jag väl kontakta min läkare. Puss

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 2
 • 1 304
 • 430 700
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök