Hälsa & Livsstil

Snart 100 dagar!

Av
den
30 november 2013

Om några dagar har jag varit rökfri i 100 dagar!

Jag har låtit bli 2890 cigaretter på den tiden och det är inte förrän man ser det så här, på print, som man verkligen tänker på hur vidrigt det är!

Fast jag är fortfarande galet röksugen, varje dag!
Minst en gång varje dag slår det ner som en bomb, röksuget. Det kan vara i helt skilda miljöer eller situationer men då blir jag så där galet röksugen, som att jag skulle kunna göra vad som helst bara jag får känna smaken av en cigarett igen.

I det läget är det bara att hitta på något, hänga tvätt, diska, leka med hundarna, ja vad som helst egentligen, för att suget ska försvinna. Det bästa är att det snabbt går över.. Tack och lov!

De där 6540 kronorna som jag tydligen har sparat ser jag inte röken av, som väntat, haha! De försvinner ner i något annat hål, troligtvis godishålet som just nu slukar en hel del.
MAN GÅR UPP I VIKT av att sluta röka, för man äter på något hela tiden!!! :geek:

Men det visste jag nästan, att det skulle bli så… Och det är okej. En sak i taget.
Nu låg prio ett på att sluta röka. När 2014 börjar så har jag varit rökfri i över 4 månader så då kan jag inte längre skylla på det utan då är det dags att ta tag i vikten (igen).

Kanske blir det roligare att motionera nu (ytterst tveksamt, haha) utan att få andnöd direkt?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  30 november 2013

  Grattis säger jag lite i förskott, på 100-årsdagen! Har jag fixat det så gör du det, lätt som en plätt, nä, men du har varit ännu duktigare än jag, för jag åt ju medicinen! ettusensjuttiotvå dagar har jag lyckats med nu…
  pussis :kiss: vi ses väl på måndag?

  • Svara

   saija

   30 november 2013

   Mamma: Tack! 🙂
   Vad VI är duktiga!!
   Japp, vi ses på måndag <3

 2. Svara

  Robert Heikkinen

  3 december 2013

  Grattis! Och nu räknar jag med att din PPP har försvunnit då många läkare säger att PPP beror på rökning. Själv röker jag vidare precis som förr och min PPP har trots det blivit bättre. Hmmm?

  • Svara

   saija

   4 december 2013

   Robert: Tack! Känner mig riktigt duktig 🙂
   Jag fick ju bort min PPP med dermoplattor och en hel del smörjande, både med kortisonsalva och Locobase repair och än har jag inte fått något mer skov. Jag HOPPAS att mitt rökstopp hjälper till!
   Vad skönt för dig! Hoppas nu att det bara blir bättre och bättre och att du snart slipper skiten helt!

 3. Svara

  Maria

  6 december 2013

  Tycker du e duktig, själv började jag med chamipx i tisdag! Var rökfri i flera år men började 2013 igen:( men denna gng ska det funka hela vägen! Jobbigt bara att många vänner röker. Det var så jag började igen!. Man följde med ut och tog ngr bloss sen en hel, helt plötsligt hade man ett eget paket för man ville ju inte tigga.
  Gillar att du lägger upp antal dagar och pengar du sparar, det blir mer konkret då. Grattis till dina hundra dar!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 42
 • 804
 • 350 388
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök