Utmaningar

Snacket #9: Mat

Av
den
11 maj 2012

1. Brukar du frysa in egna matlådor, all sorts mat eller något speciellt?
Ja vi brukar frysa in matlådor när det blir mat över men all mat passar sig inte att frysa. Köttfärssås, korvstroganoff, olika grytor mm går bra att frysa och det gör vi också.

2. Köper du färdigmat i frysdisken, vad?
Ibland men mer förr då vi åt lunch på jobbet. Det vi kan köpa idag som kan jämföras med “färdigmat” är Billys panpizzor som vi köper hem ibland. Bra panikmat för tonåringarna ibland.

3. Vilken maträtt är din absoluta favorit?
Oj, det måste nog vara porterstek med kokt potatis, sås, gelé och grönsaker. Mmmmums!

4. Vilken maträtt skulle du aldrig äta?
Sniglar, aphjärna… ja såna “äckliga” saker (fast enligt vissa är det väl gott)

5. På en skala 0-10, hur roligt tycker du matlagning är, motivera gärna?
Haha… 3 kanske. Jag är inte alls mycket för matlagning men jag gör det ju för att jag måste. I perioder kan det vara ganska ok men oftast är det trist som tusan.
För att pigga upp matlagningen lite började jag nyligen med Icas matkasse för att testa nya recept och få lite ny inspiration, och det funkar faktiskt, det ÄR roligare att laga mat nu. Dels så finns allt man behöver hemma och dels är det skojigt att testa sådant man aldrig lagat annars.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 35
  • 945
  • 355 886
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök