Utmaningar

Snacket #4: Jobbstatus

Av
den
30 januari 2012

1. Vilken status anser du att ditt yrke har i samhället?
Om vi ska se till mitt förra yrke, som butiksbiträde på Djurmagazinet, så tycker jag att statusen känns helt ok. Jag har aldrig stött på några fördomar eller hört något nedsättande angående mitt yrke, tvärtom.
Mitt nuvarande yrke, som webbdesigner, hade bättre status för några år sedan då man var tvungen att anlita stora webbyråer för att få en hemsida eller layout. Nu finns det många privatpersoner och mindre företag som sysslar med samma sak, till mycket vettigare priser.
Så statusen kanske har minskat något men det är fortfarande världens roligaste jobb!
2. Är yrkets status viktigt för dig? Hur?
Inte ett dugg så länge jag själv trivs med det!
3. Vilket är det ”lägsta statusjobb” du haft? Hur blev du bemött av andra?
Det var när jag extrajobbade som telefonbokare. Nu sålde jag ingenting per telefon (tack och lov!) utan jag bokade in kostnadsfria möten med en radonbesiktningsman, men vissa människor var verkligen otrevliga och man fick ta mycket skit.
4. Vad är yrkesstolthet för dig?
När JAG känner mig nöjd och stolt över vad jag presterar och att jag gör skillnad i andra människors liv, på ett eller annat sätt.
Och när jag värdesätter företaget jag jobbar åt.
5. Har du någon gång ljugit och sagt att du har ett annat yrke än det du har?
Nää varför skulle jag? Det verkar otroligt korkat. Kan man inte stå för vad man arbetar med kanske det är dags att söka nytt?
 SNACKET-5 frågor i veckan

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
4 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  30 januari 2012

  Trevlig måndag på dej tjejen! Gå in på min sida o kika på inlägget för tre år sedan, då vi var i Kupolen och shoppade. Är det verkligen vi? Hur mycket kan man förändras på tre år??? Hihi, jag var ju blond, liksom du, och utan en rynka…
  Kramiz

  • Svara

   Saija

   30 januari 2012

   Haha, ja jösses så vi såg ut! Eller vi och vi – JAG! Tänk att det bara är 3 år sedan!

 2. Svara

  Gabriella

  30 januari 2012

  Man hinner ändra sig ganska mycket på ett par år.Men äldre blir vi inte! 😉

  • Svara

   Saija

   30 januari 2012

   Alldeles riktigt, inte ett år äldre! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 8
 • 1 252
 • 350 202
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök