Djurliv Vardagsliv

Skurt är död!

Av
den
10 december 2017

😭😭😭

Min lilla kompis, min vän… Han finns inte mer…

Jag har haft en kompis här på altan ett tag, som jag berättat om tidigare, som vi döpte till Skurt för länge sen. Han har i flera år bott runt vår vändplan men senaste veckan har han sökt sig till vår altan.
Visst har jag tyckt att det varit lite skumt och jag sa till och med till Paulina för ett tag sen att jag hoppas att han inte kommit hit för att dö. Många djur drar sig ju undan när det är dags…

Men han har verkat så pigg, och glad. Han har “lekt”(?) och glatt ätit av det vi gett honom. Har han inte redan suttit på altan när vi kommit ut så har han kommit när han hört oss därute.

Nätterna har han spenderat sovandes på lite olika ställen på altanen.

Igår kom Simon och hälsade på och jag frågade om han sett mina inlägg om Skurt, det hade han och jag skulle se efter om jag såg honom på altan så att Simon kunde få se honom. Då var han inte där men någon timme senare hörde jag att det var livat då det satt andra skator på altanräcket. Kikade efter Skurt och då satt/halvlåg han längst med väggen på golvet.

Det såg inte riktigt naturligt ut så jag sa åt Simon att komma och titta och jag kände direkt att något var fel, att han var sjuk, inte mådde bra.

Vi närmade oss honom försiktigt och jag såg att han andades tungt och ryckigt och jag kände att det inte var länge kvar. Han låg och tittade på oss… och kämpade…

Hämtade ett par handskar och Simon skulle precis försöka ta upp honom då han tog sitt sista andetag. 😢
Både jag, Simon och Paulina blev väldigt illa berörda och det var en sorglig stund där ute på altan. Simon höll honom med mjuka vantar och klappade honom lite på det mjuka huvudet och jag la ner honom i en liten kartong bäddad med servetter.

Jag är glad att det ändå gick så pass fort men jag undrar så… Varför?
Var han sjuk, skadad? Varför dog han?
Jag undrar om vi gjort något fel?
Men jag hoppas att han fick en sista fin vecka här hos oss, mätt i magen och trygg på vår altan ❤

Jag hoppas att Skurt blir väl omhändertagen i fågelhimlen med massor av kompisar! 💕

Någon timme senare såg jag vår vän ekorren (ännu odöpt) så nu får jag väl kika efter honom där ute när det känns så tomt efter Skurt.

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  ejmis

  10 december 2017

  Skurt fick en fin sista tid hos er. <3

 2. Svara

  Karin

  11 december 2017

  ❤️

 3. Svara

  mamma

  15 december 2017

  Mitt hjärta blöder, jag blev så lessen så det var inte sant! Men jag tror stenhårt på att han ville leva sina sista dagar hos någon snäll människa, och han hittade er! Kärlek till allt levande! <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 228
 • 2 467
 • 406 555
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök