Djurliv Vardagsliv

Sjuk liten Blomma :(

Av
den
2 augusti 2011

…Och huggormsbiten Eddie!
Vilken otur vĂ„ra vovvar har nu! 🙁
 

Lilla valpen Eddie blev huggormsbiten för ett par veckor sedan, pÄ Àgarnas landstÀlle.
Han fick hjÀrtstillestÄnd och Àgarna Äkte i ilfart till Falu djursjukhus dÀr han fick en serumspruta och sen blev han inlagd i tre dygn med stÀndig övervakning.

Idag har han varit pÄ Äterkontroll och tagit blodprov för att kontrollera lever och njurar och det sÄg riktigt bra ut och han blev friskförklarad! JÀtteskönt!

 

Gunilla, Àgare till Blomma, ringde mig idag och berÀttade om Blommas besvÀr.
Hon verkar ha ont i halsen, mÄ illa mm. Hon har redan behandlats för tonsillit tre gÄnger med antibiotika. Gunilla visste inte riktigt hur hon skulle bete sig. Det Àr inte alltid lÀtt att lita pÄ djursjukhusen tyvÀrr, dÄ de vill tjÀna pengar.
Jag sa Ă„t henne att jag skulle Ă„terkomma efter att jag Googlat lite…

Fina fina Blomma :luv:

Google Àr toppen! Det Àr sÄ bra med forum och annat dÀr folk delar med sig av sina erfarenheter!

Efter att ha Googlat i 10 minuter “visste” jag vad hon led av och hur de bör göra och jag ringde upp henne och rĂ„dde henne till att genast operera bort tonsillerna!
Jag Àr nÀstan helt sÀker pÄ att det Àr problemet och att mÄnga av hennes besvÀr kommer att försvinna om hon opereras.

Nu har hon fÄtt en operationstid till den 12:e och jag hÄller tummarna för att operationen gÄr bra och att hon blir bÀttre efter operationen!

 

Dessutom har vi fÄtt andra trÄkiga besked idag.

Lilla valpen Elvie, nu kallad Coco, Àr döv pÄ ena örat!
Nu Ă€r hon ju halvt hörande och lika Ă€lskad och fin Ă€ndĂ„ men det kĂ€nns ledsamt….

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  3 augusti 2011

  NÀmen vilken otur! Ja det kunde ju varit vÀrre men ÀndÄ, man lider ju med dom smÄ! Gullungar!

 2. Svara

  Gunilla TrÀdgÄrds

  3 augusti 2011

  Oj oj vilken tur att lilla Eddie klarade sig, vilken panik med hjÀrtstillestÄnd puh sÀjer jag men antagligen reagerar man bara och gör det som ska göras.

  O lilla Elvie…hur kunde dom komma pĂ„ det??

  Ibland Ă€r det inte lĂ€tt med dessa smĂ„ kĂ€rlekar vi har hĂ€r i livet och vet du…det vĂ€rsta av allt just nu Ă€r att jag tror Wilma hade tonsillit och alla symptom av det som gjorde att hon var sjuk och fick lĂ€mna redan nĂ€r hon var 4 Ă„r 🙁 det gör sĂ„ ont inom mej av att ingen visste eller kollade ordentlig och att jag inte heller fattade 🙁 och Ă€r det sĂ„, sĂ„ har Blommis fĂ„tt dra med det hela sitt liv och det Ă€r lĂ„ng tid: Spekulationer ja men inte omöjligt alls och jag kommer skriva om det hĂ€r mera sĂ„ att mĂ€nniskor, veterinĂ€rer och kanske Ă€ven försĂ€kringsbolag Ă€r uppmĂ€rksamma pĂ„ de olika symptomerna och begĂ€r halskontroll sĂ„ kanske mĂ„nga mĂ„nga hundar slipper onödigt lidande.
  Jag har fixat sĂ„ jag fĂ„r komma med Blommis redan pĂ„ tisdag och dte kĂ€nns bra 🙂
  Glad att ni finns 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! HĂ€r bloggar jag om min vardag i Dalarna, om smĂ„ och stora hĂ€ndelser och annat som intresserar mig. Jag Ă€r en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jĂ€ttebra. PĂ„ fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♄ VĂ€lkommen Ă„ter! ♄

Arkiv
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 139
 • 759
 • 430 858
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök