Hem Ljuva Hem

Simon har fått en egen lägenhet!

Av
den
11 september 2014

Simon har äntligen fått en alldeles egen lägenhet, i Stockholm! GRATTIS älskade “unge”! <3

Han var och skrev kontrakt idag och imorgon bitti ska han hämta nycklarna och bli visad tvättstuga mm och sen får han flytta in redan imorgon!

Så efter att han och hans pappa varit och tittat på lägenheten så kommer de hit till Falun för att hämta Simons saker. De har bokat ett släp här i stan som sen kan lämnas i Stockholm.

Så glad för Simons skull, han behöver verkligen något eget (inte så skoj att behöva sova på madrass hemma hos pappa) och det är verkligen INTE lätt att få tag i boende i Stockholm!

Och nu börjar ju min praktiska kontrollhjärna jobba på högtryck! Haha!
Tur att Simon känner sin mamma och vet hur hon funkar… 🙄

Nu är ju Simon en väldigt duktig och ansvarsfull kille med koll, men det skadar ju aldrig att mamma “hjälper sina små lite”.

Sååå, jag har påmint honom om att skaffa hemförsäkring, tv-licens, adressändring, kolla elavtal, tv- och bredbandsavtal mm.
Och så var jag ju tvungen att skriva ihop en “liten” inköpslista. Det finns så mycket man inte tänker på och det kan vara bra att åtminstone vara liiite förberedd, speciellt eftersom inte jag finns i närheten och kan rycka ut. Tur han har sin pappa i närheten! :happy:

 

Inköpslistan han kan ta med sig imorgon då han ska åka till IKEA mm efter att de varit här.
Har jag glömt något viktigt???

flytta_lista_saija

 

Enligt Konsumentverket, Koll på pengarna 2014, kostar det 27 800 kronor (!) att utrusta en lägenhet för en person, baserat på inköp av de allra billigaste nya alternativen, men man kan ju naturligtvis kosta på sig betydligt dyrare prylar om man vill det, samtidigt som man kan nöja sig med bättre begagnat och komma billigare undan.

kostnad

Tyvärr har ju inte jag dubbel uppsättning av någonting så det mesta måste han köpa på sig men jag ska iallafall gå igenom lite imorgon och se om jag kan skrapa ihop lite.

 

En liten budgetkalkyl jag gjorde, på ett ungefär med Simons inkomster och utgifter
budgetkalkyl

 

Så, nu ska jag börja gå igenom rum för rum här hemma…
Längtar tills jag kan åka ner och hälsa på Simon i nya hemmet!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
8 kommentarer
 1. Svara

  Carola

  11 september 2014

  Så skönt att han fått eget boende

  • Svara

   saija

   11 september 2014

   Ja verkligen! 🙂

 2. Svara

  mamma

  11 september 2014

  Tänk o ha den ekonomin :thumbsup: Men var har du fått din kontrollhjärna ifrån? Kan inte begripa…
  Jag tycker dom är snåla med matkostnaden, jag handlar för ca 3000 i månaden, o då äter jag billigt, men, har ju ingen billig affär att handla i…
  Tänk om vi kunde åka o hälsa på tillsammans!

  • Svara

   saija

   11 september 2014

   Haha jaadu, jag vet inte heller? Den är bra att ha ibland men ibland kan det vara drygt med…
   Och jaaa, jag skulle inte heller tacka nej till den ekonomin men jag är glad för hans skull och han har ju ganska hög hyra ändå (även fast en hyra på en tvåa här i Falun ligger lika). Visst kan vi åka tillsammans, vi tar tåget bara! 🙂

 3. Svara

  Britt-Inger

  12 september 2014

  “Förr i världen” hade IKEA ett bra startpaket för köket, typ utrustning för fyra personer, till bra pris, som sedan kunde kompletteras, kanske kan vara något att kolla på

  • Svara

   saija

   12 september 2014

   Jag vet, det var kanonbra, men jag tror tyvärr inte att de har den kvar för när jag söker på deras hemsida så finns det bara ett startpaket och det är för porslin.

 4. Svara

  Maria

  12 september 2014

  Kanske strykjärn å bräda om han ska på lokal:)

  • Svara

   saija

   15 september 2014

   Sant, men det ligger nog väääldigt långt ner på hans lista 🙂
   Jag har inte ens en strykbräda själv och levde i flera år utan strykjärn. Jag använder den bara när jag ska stryka gardiner och då funkar köksbordet kanon 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
Follow



Statistik
 • 98
 • 785
 • 348 119
 • 2 541
 • 8
 • 3 244
Sök