Vardagsliv

Seriemaraton

Av
den
26 mars 2017

När jag kommer hem från jobbet och inte orkar annat än att ligga i soffan är det perfekt att slå på en bra serie. Eller, nja… risken är att man fastnar och inte bara ser ett avsnitt utan gärna 2, 3 eller till och med 4.

Här är några bra serier vi sett den senaste tiden.

DICTE
Dicte Svendsen är en 39 år gammal kriminalreporter som flyttar hem till Århus i Danmark efter att ha bott i Köpenhamn. Detta sker efter skilsmässan från hennes exman Torsten (även pappa till dottern Rose). Hon har två barn, dottern Rose (18 år) och sonen Peter (24 år) som hon var tvungen av sina föräldrar att adoptera bort för att hon fick honom med en person som inte tillhörde Jehovas vittnen. I serien får man följa Dicte genom privatliv och arbete. Hennes närmaste vänner är Ida Marie och Anne som båda är runt 40 år gamla. Hon samarbetar med fotografen Bo på tidningen och inleder även ett förhållande med honom. Andra personer som Dicte samarbetar med är polischefen John Wagner och dennes assistent Linda Bendtsen.

Alltså.. Bo! Gaaah 😍

INNAN VI DÖR (Den här ser vi just nu)
En känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, brutal maktkamp i undre världen och personliga offer.

THE 100
Det har gått 97 år sedan ett kärnvapenkrig utplånade nästan allt liv på jorden. Men i en omloppsbana kring jorden har 12 nationers bemannade rymdstationer slagit ihop sig till en enda stor station kallad “Arken”. Där försöker mänskligheten överleva i väntan på att jorden återigen ska bli beboelig så att att de kan återvända. Men Arken är nu döende och dess ledning bestämmer sig för att skicka 100 kriminella ungdomar från Arken till Jorden för att undersöka ifall det går att överleva där. Väl nere inser de ungdomarna att att allt liv på Jorden är långt ifrån utplånat och att de därmed inte är ensamma. Därefter börjar den verkliga kampen mellan liv och död där ungdomarna blir testade av sig själva, naturen och av de människor som redan bor på Jorden.

LOCK UP
Här får vi veta mer om amerikanska fängelser och de utmaningar som kvinnliga interner ställs inför när de sitter av sin tid för de brott de begått.

Vad har vi missat? Tipsa mig om era bästa serier!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Karin

  26 mars 2017

  Vi var förmodligen bland de sista som började titta på Sons of Anarchy, men fy fasen vad den var bra. Mannen här hemma var sjukskriven en tid, och vi fullkomligt sträcktittade, det gick inte att sluta.
  Har du inte sett den, se den. Har du sett den, se den igen 😊
  Kram

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 42
 • 1 752
 • 392 734
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök