Semester/Resor Vardagsliv Webbigt

Semestertider utan sug!

Av
den
11 juli 2018

Ja, eller låt mig omformulera det där: semestertider utan sug efter cigaretter. Sug efter resa får jag nog aldrig nog av. Nu har jag varit rökfri väääldigt länge, jag har kapat av mig håret och jag är liksom redo för en nystart. Därför funderar jag på om jag ska fira min nystart med en liten resa. Typ längre än till Stockholm (hur underbar den staden än är)!

Men, det är inte gratis att resa. Tyvärr. Men jag tänker att pengarna jag sparar in på att inte röka kommer att hjälpa mig en lång väg. Kanske tillräckligt långt för att sticka någonstans redan i sommar? Annars kommer lite plånbokstips här (som även jag borde följa!):

Åk inte under högsäsong – jag får väl hålla lite i hatten och inte åka precis nu när alla andra åker.
Boka själv – det lönar sig tydligen att boka flyg och boende själv och inte ta hjälp av en resebyrå.
● Sista minuten – ibland kan det löna sig att boka sista minuten. Jag tänker att jag kanske ska hålla lite utkik här då.
● Betala med kort – betala med kreditkort när du bokar resan, eftersom det kan ge dig både avbetalningsskydd och ersättning vid förseningar och uteblivet bagage. (Rätt kreditkort kan du hitta på en jämförelsesajt såsom Consector)!
● Packa lätt – checka inte in bagaget och spara pengar på det. Herregud, det låter som en utmaning i sig!
● Lägenhetshotell eller bostad – typ hitta något billig på Airbnb eller något! Och så kan man laga mat själv. Cash, cash, cash!
● Åk inte själv – fler kan dela på kostnaderna. Kanske ska jag ta med mig något av barnen? Var ju så mysigt sist när jag och Paulina var i Rhodos hösten 2016!
● Fråga lokalbefolkningen – mer prisvärda och säkert godare mat att testa på!
● Spara! – Ja, det låter inte så enkelt. Men det det är ju faktiskt det bästa tipset egentligen.

Ja, var ska jag börja? Spara har jag ju börjat med automatiskt eftersom jag har slutat röka. Jag borde lägga undan alla pengar jag förut la på cigaretter. Snacka om att jag kommer att få en liten boost varje gång jag ser hur pengahögen bara växer. Jag kan liksom se hur den förvandlas till en flygbiljett. Men först kanske jag borde kolla vilket kreditkort jag ska satsa på? Och vart ska jag åka? Har ni några tips på semester och resmål för en tjej som satsar på en nystart?

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 112
  • 759
  • 430 782
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök