Livet som farmor och mormor Vardagsliv

Semester, barnbarnsmys och årets första grillning

Av
den
4 juni 2020

I fredags var det dags att gå på årets första semester! Bara en vecka, men ändå.

I fredags efter jobbet åkte jag och Paulina och hämtade Vanessa på fritids. Vi var ute på gården och lekte och myste i solen i ett par timmar innan det var läggdags för på lördagen skulle vi upp i tid och ut på äventyr. Mer om det i ett separat inlägg.

På lördag eftermiddag när vi kommit hem igen fick vi en idé om att starta grillen men först var den tvungen att monteras ihop, det klarade jag och Paulina galant! (Inte riktigt för det mesta sitter fel och snett men hey – den funkar ändå!)

Emil och Vanessa fann varandra och lekte hela helgen. Det kan även vara så att det var Vanessa som fann Emil! 

Det är riktigt grönt och fint ute nu!

Jag hade köpt på mig en del uteleksaker till Vanessa, bland annat gatukritor, som hon roade sig med ett tag.

Det fanns fler som ville testa…

Nu är äntligen grillen igång, efter mycket om och men…

Och nu var vi ju vrålhungriga och det fanns inte en tanke på att vänta på att glöden skulle bli perfekt. På med köttet bara!

Och det gick ju… sådär….
Det hela slutade i katastrof, sönderbränt kött och hungriga magar och vi fick nöja oss med en macka på hemmaplan.

 


Det fanns fler som uppskattade kritorna

Så på söndagen gjorde vi ett nytt försök!
Den här gången utan att ha så bråttom. Fläskytterfilé, grillad och inlindad i folie ett tag, det blev sååå bra!

Vi bjöd hit min kollega och Emils bror Simon och efter maten grillade de marshmallows.

Vädret var helt fantastiskt!

Så jag passade på att försöka få lite färg på benen.

Min rygg blev bränd och även Paulinas. Hon lånade min klänning.. Hahahaha! Tjusigt…

En perfekt start på semestern!

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 96
  • 749
  • 429 986
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök