Hälsa & Livsstil Vardagsliv

Saija tipsar – Ta bort makeup

Av
den
7 juni 2019

Det här är så jäkla smidigt och bra!
Använd mikrofiberdukar för att ta bort din makeup!

Mikrofiber är ett frottéliknande tyg, men som till skillnad från vanliga handdukar är betydligt mjukare och därmed skonsammare mot hud och hår. Vad som gör mikrofiber till ett smart alternativ just när det gäller sminkborttagning är att fibrerna i duken absorberar smuts och vatten, till skillnad från andra material som mer eller mindre sprider runt det.

Tidigare har jag köpt bomullspads och tvättat mig med men de här dukarna är mycket bättre, och mer miljövänliga eftersom du bara slänger dem i tvättmaskinen efteråt. Ett tips är att tvätta dem utan sköljmedel.
Blöt ner med ljummet vatten och ha på det du vill, makeupremover, lite mild tvål eller bara vatten, det fungerar bättre än vad man tror. Man behöver knappt gnugga eftersom mikrofibern hjälper till att rengöra.

Mikrofiberdukar i flerpack finns lite varstans att köpa, bland annat här och här.
Det finns också speciella mikrofiberdukar för att just ta bort makeup men de är svindyra och fungerar på exakt samma sätt!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  8 juni 2019

  Vilken makeup?

  • Svara

   saija

   8 juni 2019

   Jag har, varje dag (nästan) 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 205
 • 1 854
 • 401 360
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök