Kök Vardagsliv

Rörmokare- och elektriker-Saija

Av
den
15 december 2015

Jag har fått tag på en bättre begagnad diskmaskin och fick hjälp av köra hem den här om dagen.
Jag var så glad, en diskmaskin är för mig en lyx och efter att min gamla gick sönder för tre år sedan har jag inte ansett mig ha råd att prioritera en ny.

Den gamla maskinen har stått kvar på sin plats i köket, obrukbar. Eller iallafall nästan, vi har nämligen använt den till pantburksförvaring, haha!
Nära till hands och inget som syns eller stör.

Men nu fick jag den här maskinen till bra pris och det underlättar enormt för mig att slippa handdiska en massa när man kommer hem sent från jobbet. Som sagt, vardagslyx.

Däremot upptäckte jag att alla kopplingar saknades, det var bara avkapade “stumpar” kvar, både på slangarna och elkabeln. Aj då!

 

Satte mig på golvet för att leka rörmokare i förrgår efter jobbet. Jag tänkte vara smart och återanvända slangkopplingarna från den gamla maskinen. Det gick sådär…

Den gamla slangen var tjockare.
Hmm…

 

Jag fick iallafall på “frånvattenslangen” och skruvade dit slangklämman, bra där!

 

Gick till Clas Ohlson igår för att köpa en ny slang eftersom jag insåg efter en stund på Google att det skulle bli smidigast så. Väl där insåg jag att det fanns med två kopplingar, 15 och 20 mm. Jahapp?
Köpte en av varje, haha, och begav mig hemåt för att byta.

Slangarna på plats!

 

Nu var det “bara” strömmen som saknades.
Jag hade köpt en stickpropp och nu skulle den monteras.
Youtube är bra till mycket!

Lekte elektriker en stund och det såg ju riktigt bra ut. Nu skulle jag bara våga stoppa in den i uttaget.

Det finns tre saker jag hatar och det är barn i vatten, höga höjder och ström (ja och så spindlar förstås).
Jag är livrädd för ström!

Efter lite peppning på Facebook så tog jag iallafall mod till mig. De stöttande människorna sa ju att det värsta som kunde hända var “sjukhusbesök”, “avsliten arm” och att hela huset blev svart, så vad hade jag att förlora?

 

Till min förtjusning fick jag behålla min arm och maskinen lyste – jag hade lyckats!

 

Nu skulle jag bara testköra och se så att slangarna funkade som de skulle och att inget läckte.

Gissa vem som satt i köket och glodde på en diskmaskin i nästan en timme igår kväll? Haha

Grymt nöjd över mig själv!
Jag hade kunnat ge upp och bett om hjälp men näää, det är inte riktigt jag…
Dels så VILL jag klara saker SJÄLV, dels så vill jag lära mig, jag tycker inte om att be om hjälp och dels så hatar jag att VÄNTA. Jag har 0 tålamod!

Och med tanke på att jag växt upp utan far eller andra manliga förebilder som var händiga och kunde lära mig saker så tycker jag ändå att jag klarar mig ganska bra. Jag fixar det mesta själv, ibland med lite hjälp eller stöttning.

Girlpower!

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 72
  • 764
  • 429 461
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök