Semester/Resor Vardagsliv

Resande med mera att ta igen

Av
den
26 november 2017

Som ni vet blev jag mamma tidigt och på bara 6 år fick jag 3 barn. Livet som förälder är helt underbart även fast det inte alltid är en dans på rosor såklart men det har hjälpt mig att orka vidare i många kämpiga perioder i mitt liv.

För ett halvår sen fyllde mitt yngsta barn 18 år och det innebär alltså att alla mina barn är vuxna och nu (äntligen?) 🙂 kan jag börja tänka mer på mig själv.

Jag är glad över att vara en ung mamma och under småbarnsåren var det faktiskt sällan jag tänkte på det jag “missade”, det som skilde mig från många andra i min ålder.
När de reste, köpte hus och lägenhet, tog körkort och skaffade bil, så satt jag hemma med bajsblöjor, vällingflaskor, nappar och högar med tvätt.

När mina gamla vänner och klasskompisar visade bilder från sina resor så visade jag bilder på någon av mina barn som hade lärt sig att sitta, hade gjort en rolig min, eller på något fint de skapat på dagis.

Allt har sin tjusning och som sagt, jag har aldrig någonsin ångrat att jag fick mina barn i ung ålder!
Men när alla tre barnen samtidigt var i tonåren började längtan efter lite egentid komma. Egentid framförallt för att “ta igen” lite av de saker jag inte kunnat genomföra under småbarnsåren. Som att resa, ta körkort, kunna jobba hur mycket jag vill, spara till saker, unna MIG saker utan att alltid sätta barnen främst mm.

Jag har inte kommit jättelångt ännu men jag har mål och jag kämpar för att ta mig dit. Framför allt så har jag rest några gånger och det är verkligen något jag vill göra mer. Jag älskar att se mig omkring i världen och uppleva nya platser!

Turkiet

Tunisien

Rhodos

Dubai

De flesta av mina mål kostar ganska mycket pengar. Att resa kostar pengar, att ta körkort och köpa bil kostar pengar, att köpa sig en mysig stuga kostar pengar och att köpa nytt till hemmet kostar pengar. Men samtidigt är det ju lite av tjusningen, att faktiskt längta efter något man önskar sig, något man drömmer om. Tänk vad trist det vore om man kunde göra allt man ville när man ville!?
Man skulle säkert leva loppan ett tag men det är ju ofta just den grå vardagen som gör att man uppskattar andra saker så himla mycket. Dessutom är det viktigt att kunna hitta saker i vardagen som lyfter upp en utan att kosta en himla massa pengar, billiga nöjen helt enkelt.

Ett av mina tips är att ta med lite matsäck, en kamera (mobilen funkar fint) och ge dig ut på fotopromenad!
Att få röra på sig och få frisk luft samtidigt som man har fullt upp med att leta fotomotiv är en perfekt sysselsättning som egentligen inte kostar en krona!

Jag skulle nog inte ta lån för att resa för det tycker jag att jag kan spara till men däremot finns det andra tillfällen då jag absolut skulle kunna tänka mig att ta ett lån, tex för att ta körkort och köpa en bil om det skulle krävas för att få jobb.

Jag har aldrig tagit stora lån så jag skulle verkligen känna mig helt vilse och då är det perfekt att det finns sidor som Sambla, som jämför olika bankers bud. Man behöver alltså bara ansöka om lån på ett enda ställe och det kostar dessutom ingenting!

 

 

Inlägget är i samarbete med Sambla.se

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 45
  • 2 860
  • 406 582
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök