Vardagsliv

Rensa inför 2020

Av
den
1 januari 2020

Ni som känner mig vet att jag älskar att rensa. Nåja, iallafall ibland och när det väl händer så ska det ske på riktigt, inte bara lite fjuttigt här och där, utan rejält.

Inför det nya året så har det faktiskt rensats ordentligt och det känns så himla skönt. Som att bli av med en massa tungt onödigt bagage.

 

Så vad har jag gjort?

Hemma
Eftersom vi snart ska flytta så har jag självklart passat på att rensa under tiden jag packat.Jag är inte klar med packningen ännu så än finns det saker kvar att rensa och i samma veva så hoppas jag få en bättre ordning.

Datorn
Jag hittade en tom ganska stor extern hårddisk på vinden när jag rensade där och det var verkligen välbehövligt då alla mina gamla hårddiskar är fulla. Nu har jag rensat datorn på gamla bilder och annat och startar därmed 2020 med en tom fräsch dator.
Egentligen skulle jag även ha formaterat den, bara för att bli av med allt gammalt skit som lagrats men jag får se om jag orkar, det tar alltid en del tid och det är lite jobb med att få till alla inställningar och program igen.

Bloggen
Ja som ni märker så har jag gjort en rejäl rensning här, total faktiskt!
Jag känner att jag behöver en nystart och vad passar inte bättre än ett nytt decennium?
Jag har självklart lite blandade känslor inför att byta domännamn och lämna mina nästan 15 år gamla blogginlägg bakom mig, men jag har kvar domänen och den gamla bloggen så länge, som ett arkiv. Men samtidigt var det välbehövligt för bloggen mådde inte vidare bra och att rensa upp skulle ta alldeles för mycket tid och kraft.
Jag känner mig iallafall taggad inför en ny blogg och ett helt nytt bloggår!

Mailinkorgen
I min inkorg rensar jag ju regelbundet så klart men det var längesedan jag gick igenom alla mina mappar med sparade gamla mail. Viktiga mail, nya lösenord, kvitton på ordrar mm mm.
Nu är det iallafall rensat och jag passade även på att radera en hel drös med gamla mappar.

Bokmärken
Jag samlar på bokmärken i min webbläsare Chrome!
Det är så lätt hänt att man bara trycker på “spara bokmärke” när man hittar något intressant men sen blir bokmärket bara liggandes där. Jag brukar försöka vara ordentlig och lägga dem direkt i mina skapade mappar (och de är många!) men ibland slarvar även jag. Nu har jag iallafall rensat bland alla bokmärken och mappat upp de jag vill ha kvar.
Ett tips är att i samma veva rensa webbinformationen så som cacheminnet, webbhistorik, cookies mm.

Brukar du rensa ofta?
Passar du också på nu när det är nytt år och nya tag? Och isåfall, vad rensar du?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 53
  • 2 591
  • 402 331
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök