Semester/Resor Vardagsliv

Räkkryssning med M/S Vindhem i Stockholms skärgård

Av
den
1 augusti 2019

I torsdags kväll var det dags att åka in till stan igen, den är gången för att leta upp båten som vi skulle räkkryssa med.

-“Ditåt ska vi!”
Nää Simon, det skulle vi inte och vi hamnade helt tokigt men vi fick en mysig promenad i ett soligt Stockholm iallafall 😘

Nu trodde vi att vi hittat rätt men, det var visst en bra bit kvar att gå.

Nu så, nu har vi hittat till M/S Vindhem som vi ska åka med.

Precis bakom ligger slottet

Vi kliver ombord och börjar med att beställa in något att dricka, räkor med tillbehör ligger redan framme och vi hugger in.

Här var det bara att vräka i sig, så fort det började att sina i skålarna så kom det in nytt, räkor, aoili, bröd och smör.

Malva var en hejare på att skala räkor och hon sparade en hel hög innan hon åt upp dem. Jag och Simon åt en i taget, orka spara! 🤪

När vi ätit klart och kände oss mätta och belåtna gick vi upp på däck och njöt av utsikten. Lite kul att se alla fantastiska hus i skärgården och undra hur tusan folk har råd att bo där!?

Så fantastiskt mysigt!

Kärlek

Ett stort bygge precis vid vattnet, wow, tänk att bo där!

Jag var ju tvungen att googla lite och så här ska det visst se ut när det är klart 2020. Hyresrätterna kommer att kosta från 2 miljoner upp till över 10 miljoner!

Vi fortsätter att tuffa vidare…

Sitter ute i solen och njuter

Titta så gulliga småhus högst upp på taket!

Här har ju alla båtar och vi satt och funderade lite på de här anordningarna som fanns vid alla bryggor. Smart att kunna hissa upp båten!
Sen kom vi ju på att de självklart måste kunna göra så då det inte finns någon möjlighet att köra bort båten på främst vintern.

Här till höger har vi en ö som heter KABEL.
Haha förlåt Malva men jag var tvungen! Malva trodde att ön hette så och jag höll på att kissa på mig av skratt!

Inne på båten uppträdde Janne Y med kollega, svängigt värre.

Nu börjar solen gå ner  och vi fortsätter att tuffa på.

Vi rundar Vaxholms fästning.
Vaxholms fästning eller Vaxholms kastell är en numera uttjänt befästning som upptar ön Vaxholmen i sundet mellan staden Vaxholm och Rindö i Stockholms skärgård. År 1548 uppfördes den första anläggningen för skydd av inloppet till Stockholm och efterhand tillkom ytterligare utbyggnader. År 1833 påbörjades en total ombyggnad som kom att ge fästningen dess nuvarande utseende. Sedan 1935 är Vaxholms fästning ett statligt byggnadsminne. Vaxholms fästning var från 1916 även namnet på den befästningslinje som sträckte sig från Värmdö över Rindö, Vaxholms kastellVaxöEdholma till Lillskär och som även går under namnet Vaxholmslinjen.

Min fina son 💕

Nu ska vi stanna till på en liten ö för att sträcka på benen och de som vill får dansa på bryggan.

Musiken har flyttat utomhus och efter en stund är det faktiskt en del som dansar i solnedgången.

Solen är på väg ner.

När vi kliver på båten igen väntar en ostbricka och vi passar på att beställa in lite mer dryck och  när vi mumsat i oss ost och kex så går vi upp på däck igen.

Nu börjar vi närma oss kajen och Gröna Lund är som alltid väldigt fin i kvällsljus.

 

Lite fakta om räkkryssningen med M/S Vindhem

Kryssningen kostar 355:- per person.

Ombordstigning sker från kl. 18.00. Båten avgår kl. 19.00.

Ni äter obegränsat med räkor, nybakat bröd. aioli och smör. Alternativt Tacos med köttfärs och alla traditionella tillbehör, medan världens vackraste skärgård i sakta mak glider förbi utanför fönstren.

Efter middagen bjuds ni på underhållning i form av Janne Y. Retrospect. Janne blandar och ger i en aldrig sinande ström av rock, pop och schlager! Musik som passar alla åldrar och smaker. Dans är inte obligatoriskt men det brukar vara svårt även för den mest envisa att sitta still…

Under den varma delen av året så gör de ett strandhugg på Björnholmen. Denna lilla obebodda ö ligger mycket vackert belägen mellan Rindö och Ramsö. Om vädret tillåter spelar Janne Y. Band sommarhits på fördäck och det brukar bli väldigt hög stämning ute på ön.

Ni anländer åter till Skeppsbron efter en kväll fylld av god mat, bra musik och nya möten kl. 23.00.

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  1 augusti 2019

  Vilken toppenmysig kryssning, perfekt att inte bara sitta o käka och sen gå iland i hamnen igen utan att få en bensträckare på ett fint ställe. O så fina foton på det unga paret och på en viss mamma…

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 45
 • 2 860
 • 406 579
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök