Hem Ljuva Hem Vardagsliv Vardagsrum

Persienner så jag kan se tv;n

Av
den
6 maj 2021

Mina inbyggda persienner i vardagsrummet börjar gå sönder så nu var det bara ett av tre fönster som hade en fungerande persienn.
De är ganska viktiga för mig då jag dels har eftermiddags- och kvällssol rakt in (kan inte se på tv!) och dels eftersom jag har ett hur mitt emot mitt och de som bor högst upp i det faktiskt kan se rakt ner i mitt vardagsrum samt sovalkov. Nu har ju jag extra draperier in till sovalkoven men ibland kanske man vill strosa runt i bara ben eller så.

Innan

Letade alternativ på nätet och funderade både på lamellgardiner hela vägen (snyggt men lite trist att inte kunna ha vanliga gardiner och byta ibland) eller takskenor med rumsförmörkande gardiner att dra för (men det kändes jobbigt att behöva dra för dem hela tiden)

Sen hittade jag dessa nedan på IKEA, till ett bra pris för alla fönster också, totalt 640 kr för 3 stycken à 80 cm plus en dragstång.

Sagt och gjort, igår åkte jagfram och tillbaks till IKEA och sprang in och ut, perfekt när man vet precis vad man ska ha och vart det finns i varuhuset!

Efter – inte helt kolsvart men de går hela vägen ner om jag vill, enkla att montera och snygga även när man har dem på halva fönstret

Här är de nerdragna en bit, precis så jag når. Jag kan dra dem upp hela vägen också men då behöver jag hjälp av dragstången för att få ner dem eftersom jag har väldigt höga fönster

Jag är nöjd!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  6 maj 2021

  Det blev ju bra!

  • Svara

   Saija

   9 maj 2021

   Ja helt okej, jag är nöjd. Och snyggare irl 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 53
 • 2 860
 • 406 610
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök