Vardagsliv

Passproblem

Av
den
20 oktober 2011

 

Såklart det blev problem när vi skulle beställa våra pass i Borlänge idag!

Och problemet uppstod eftersom jag inte har någon giltig legitimation.
Jonas kunde utan problem legitimera mig eftersom vi är gifta men däremot fick han inte legitimera Simon eftersom han inte är vårdnadshavare.

Vi sprang till skattemyndigheten för att fråga dem hur lång tid det tog att få ett leg men det skulle ta ca 2 veckor så det var ju inte ens att tänka på eftersom vi åker om 9 dagar!

Alternativen vi hade kvar var att Jonas och jag fixade pass och höll tummarna för att de skulle komma redan på tisdag och när jag hämtade ut mitt pass skulle jag genast fixa ett pass till Simon.
Men att vi båda skulle hinna få våra pass på 6 vardagar var ganska osannolikt.

Det andra alternativet var att chansa på att Simon kom på båten utan pass och att han sen skulle få låta bli att kliva av i Riga och istället tillbringa dagen på båten. Kändes ju inte så skoj och dessutom väldigt osäkert eftersom de ibland kollar pass redan på påstigningen av båten.

Det sista alternativet vi hade var att skaffa tillfälligt pass åt Simon så fort mitt hade kommit. Alltså åka till Arlanda i nästa vecka och betala 1000:- för ett tillfälligt pass, bara för en kryssning!?

Gaaah! :worried:

Efter att vi diskuterat en stund med tjejen i luckan och Jonas nämnt att kryssningen skulle bli vår bröllopsresa så ändrade hon sig.
Hon såg att alla uppgifter i datorn stämde med det vi berättade. När vi gifte oss, att Simon och jag nyligen blivit svenska medborgare mm, så hon bestämde sig för att göra ett undantag.

Yihooo!

När det var min tur att ta passfotot blev det ERROR på hela datorn/bildskärmen – 2 gånger dessutom!
Haha, KAN det gå fel så gör det det när det gäller mig!
Efter att ha bytt bås fick jag äntligen kortet taget och vi kunde åka hem.

Passen ska komma hit till polishuset i Falun senast på torsdag i nästa vecka.

Yes, vi kommer iväg trots allt!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  20 oktober 2011

  Jisses vilket strul och krångel, men åh vilken tur att det löste sig ändå :thumbsup:
  Kramisar

 2. Svara

  morsan

  20 oktober 2011

  puh, jag undrar jag om ni vågar ropa hepp ännu? Jag hade en ond föraning om att det skulle strula till sig. Men tjejen var väl gullig som visade lite mänsklighet.. :luv: Bara att hålla tummarna nu då..

  Jooo! Nu får det faan inte strula mer!
  Har varit till Resman också och bokat om våra matbiljetter. Vi hade ju beställt buffe både på dit- och hemresan men nu visade det sig att buffen var utbytt mot tacobuffe. Nja, 300 kr för lite köttfärs?
  Vi testar på vägen dit och sen bytte vi ut den andra måltiden mot måltidskuponger så vi kan välja själva på vägen hem.
 3. Svara

  Maria

  21 oktober 2011

  Jag begriper fortfarande inte hur du har klarat dig utan leg? Jag tycker jag får hala fram mitt titt som tätt. Får passa på att skaffa id-kort med nu. 🙂
  Håller tummarna för att resten av pass-processen flyter som den ska nu! :luv:

  Jag har haft ett leg, ett gammalt som gick ut för flera år sen. Men det har för det mesta funkat, folk är inte så duktiga på att kolla giltighetsdatum.
  Men efter namnbytet var det värre! Jag kan inte ens hämta ut paket utan att ta med namnbeviset från PRV!
  Men nu ska jag äntligen få ett pass som jag kan använda som legetimation! Och ja, jag hoppas också att det flyter på nu! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 112
 • 759
 • 430 787
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök