Vardagsliv

På rättegång

Av
den
20 februari 2012

Idag följde Jonas och jag med Bäckis för att närvara vid hans rättegång i Falu tingsrätt.

Fallet handlade om i somras (på vår bröllopsdag) då jag, Jonas, Simon och kompisar till Simon blev påhoppade inne i stan.

Så här skrev jag efter händelsen:

På kvällen gick vi mot stan för att se lite på festivalen. Hela gänget plus Paulina.

På vägen såg jag ett gäng ungdomar sitta på en bänk och dricka vin ur en plastpåse. Petade lite på killen med påsen och sa, på ett skämtsamt sätt, att det där såg inte vidare bra ut.

Det skulle jag inte ha gjort!

Han och en kompis ställde sig upp, plockade fram en tårgas och hotade mig!
Jag blev flyförbannad!
Jonas kom dit och då hotade de honom. De skulle plocka upp en pistol och skjuta skallen av honom.

Stämningen var inte alls trevlig!

Jonas sa åt mig att vi skulle gå och när vi vände oss om knuffade de Jonas i ryggen så att han föll på mig, som föll rakt över ett järnstaket runt ett träd. Aj!
Kom inte så långt innan jag såg att killarna som varit på oss sprutade tårgas rakt i ansiktet på en liten kille, helt oprovocerat, och när han låg på backen började de slå honom!

Jag sprang ditåt för att kolla hur det var med killen. I samma veva fick jag höra att killarna nu var på Simon och att han fick stryk, bara runt hörnet, så jag sprang dit.

När jag hittade Simon liggandes på backen blev det svart!
Jag gav mig på 2 av killarna och när de skulle ge sig på mig blev Simons kompisar vansinniga och det blev jordens tumult.
Det fäktades hejvilt och den ena efter den andra fick knytnävslag i ansiktet!

Jag klarade mig rätt bra tror jag. Jag har blåmärken på armarna och fram på bröstet, och höger hand värker. Jag kastades nog mest runt.
Jag minns inte så mycket mer än att det var rejält stökigt.

Killarna drog iväg och kvar stod vi. Då kom Jonas, som tillkallat polisen. Simon hade ett blåöga, Victor hade ett jack vid ögonbrynet och Simons andra kompis fick ett knäckt näsben!

Blev snabbt förhörd av polisen som gjorde en anmälan och pratade lite med gatuprästerna som var ute på stan.

Efter lite övervägande fick vi skjuts hem, jag, Jonas, Paulina och Mia, av en av pastorerna.
Simon stannade kvar på stan med Bäckis, för att leta rätt på Benjamin och få med sig honom hem. Efter någon timme kom även de hem.

Innan Bäckis kom hem så hade han letat rätt på killen som gav sig på mig och Simon och ähummm, “gett tillbaks lite”, om man säger så.

Det var alltså det han var åtalad för idag.

Det sjuka är att killen som hotade oss, slog Simon och hans kompisar, knuffade mig, sprutade tårgas på en kille och slog honom, ja han gick helt fri!
Trots att både Jonas, jag och flera vittnen var på förhör efter händelsen och vi fick till och med göra en fotokonfrontation.

Vi fick ett brev om att fallet var nedlagt en tid efter förhören. Ok tänkte vi då men vi blev ganska snopna då vi fick höra att Bäckis blivit åtalad!?
Man kan tydligen ge sig på andra men åker man själv på pisk så är det inte lika roligt?

Hur som helst, rättegången tog en lustig vändning då killen i fråga ändrade sig helt och sa att han inte längre ville göra en anmälan eller gå vidare.
Åklagaren blev paff och lite småsur och vi satt mest som frågetecken.
Han förklarade sig med att han inte vill ha sura miner och att vi alla ska kunna ses på stan i fortsättningen, utan bråk. Vilket i och för sig är bra tänkt…

Rätten beslutade ändå att ge Bäckis dagsböter, ca 2500 kronor, för ringa misshandel, en örfil.

När allt var över gick Jonas och jag för att snacka med killen (som hade sin mamma med sig) och Jonas sa att vi kan glömma allt detta om han ber mig om ursäkt.
Och det gjorde han och vi skakade hand. Strax därefter kom Bäckis och även han och killen skakade hand.

Promenerade tillsammans en bit och då sa killen att han kunde tänka sig att betala halva bötesbeloppet åt Bäckis. Hedersamt ändå….

Slutet gott, allting gott

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 90
  • 785
  • 348 079
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök