Vardagsliv

På julfest enligt “tradition”

Av
den
25 november 2018

I fredags var det dags för den “årliga traditionen” där jag får följa med som “respektive” på julbord med en vän, Anders, och hans firma.
Jag har väl varit med 3-4 gånger tidigare och då har vi varit på Dalasalen men den här gången hade de bokat bord på Falu Bowling & Krog. Kul att testa något nytt!

Dagen började dock stressigt. Jag slutade tidigare för att hinna med både klädinköp, besök på bolaget och lunch med Paulina och jag hade planerat min tid så bra, jag skulle hinna hem i lugn och ro, duscha och göra mig klar.
Men när vi sitter på bussen på väg hem så har det precis inträffat en olycka precis framför oss och det var kaos och vi stod helt still i en timme!
Så min lugna stund hemma blev inte ett dugg lugn utan jag fick göra mig klar i panik för att hinna.
Nåja, Anders kom och hämtade upp mig och vi hann.

Vi startade kvällen med att bowla i 4-mannalag och jag vann i mitt lag 😀

Vi åt inte traditionellt julbord vilket faktiskt var uppskattat.

 

Förrätt med sillprovning
Vi inleder med en spännande sillprovning där hela sällskapet får prova och jämföra allt från klassiska sorter till nyskapade sillnyheter! Till detta serveras västerbottenpaj toppad med kallrökt lax samt självklara tillbehör som klassiskt knäckebröd med vispat smör, kokt potatis, crème fraiche och finhackad rödlök.

Varmrätt
Till varmrätt serveras vårt himmelskt möra högrev som har tillagats lågtempererat i 15 timmar. Till detta serveras en ordentlig portion av husets rykande färska potatisgratäng, fri påfyllning ingår! Till detta serveras skogssvampsås, timjanskryddad rödvinssås och blancherade julienngrönsaker.

 

Dessertbuffé
Om det fortfarande finns plats i magen är det bara att hugga in på vårt stora dessertbuffé! Med allt från Ris a’ la Malta, saffranskaka, kladdkaka till julgodis, fruktsallad, Rocky-road, kaffe och te.

 

Pumpbolaget var bra, maten var god och det var en riktigt trevlig kväll. Tack Anders! 😘

 

 

 

När julshowen var över så släppte de in övriga gäster och det blev smockfullt med ungdomar så vi gamlingar gick vidare till Engelska där vi tillbringade kvällen till stängning.

Som vanligt när jag druckit många drinkar med energidricka så kunde jag inte sova så efter 3 timmars sömn vaknade jag och var rastlös. Städade ihop kaoset här hemma och sen åkte Paulina och jag till McDonalds för lite bakismat. Gick en vända på IcaMaxi också innan vi åkte hem, la oss i en varsin ända av soffan och slog på en julfilm.

Även vovve var trött…

Idag är det söndag = obligatorisk städdag. Men eftersom jag somnade vid åtta igår kväll vaknade jag strax före sex så nu får jag sitta här ett tag till och slappa och dricka kaffe innan jag kör igång.

Ha en bra dag!

😂😂😂

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  25 november 2018

  Vilken bra idé med maten! Jag skulle älska att testa olika sillsorter!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 92
 • 3 293
 • 398 790
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök