Vardagsliv

Outcast Charity

Av
den
25 maj 2015

Det låg en lätt doft av lösningsmedel över Dalarnas Museum på lördagseftermiddagen. Graffitimålare, tatuerare, magiker, gycklare och ett 30-tal band bidrog med gemensamma krafter till stämningen på Outcast – välgörenhetsfestivalen till förmån för barn i utanförskap.

Outcast Charity arrangerades av den ideella föreningen Let´s Do It Now. Överskottet från festivalen kommer att fördelas mellan flera lokala organisationer som För Falun i Falun, hjälptill.nu, kvinnojouren, mans- & familjejouren, Brylla samt Glimma & Joko.

Festivalen lockade deltagare i alla åldrar. Droppen Sundberg – känd för sina historier, skrönor och skrock, berättade sagor för de yngsta deltagarna inne i barnverkstaden på Dalarnas Museum under dagen. Inne i museet kunde också den som ville tatuera eller pierca sig i någon av de tillfälliga avbalkningarna i entréhallen.

Från tre scener – Medborgarplatsen, Hälsingtorget och Kopparhatten – spelade artister som Hanna Turi, Me the Tiger och Follow Him to the End of the Desert från 12.30 fram till 22.30.

Under dagen arrangerades även föreläsningar om utanförskap, stadsvandringar och pokerrun med bil, mc, moped, epa och cykel.

“Tror på 5000 besökare”

“Premiär för festivalen Outcast”

“Hoppas på en fortsättning av Outcast”

“Grafitti, tatueringar och musik”

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 90
  • 785
  • 348 077
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök