Hälsa & Livsstil

Ögonbrynstatuering

Av
den
7 december 2016

Äntligen! I torsdags var det äntligen dags för något som jag önskat och längtat efter lääänge!
Att tatuera ögonbryn.

Jag har alltid varit ljus och sedan jag började färga håret mörkt har jag fått fylla i mina ögonbryn. Eller, fylla i och fylla i, rita dit är nog närmare sanningen för jag har väldigt glest med hår just på ögonbrynen.
Jag har testat att färga dem men det finns liksom inte så mycket att färga på så det blir inget bra resultat.

Utan ögonbryn känner jag mig blek och “naken” men samtidigt är det superjobbigt att alltid behöva måla dem. Och att tänka på att de inte ska “smetas” ut under dagen.

Det finns verkligen INTE många kort på mig osminkad och speciellt inte utan ögonbryn, men här färgade jag håret och tog kort på förvandligen, därav de osminkade korten. Här ser ni hur obefintliga mina ögonbryn är!
1

Nu för tiden blir ögonbrynstatueringarna ganska realistiska då de tatuerar in tunna tunna “strån”. Det är ganska dyrt men sååå värt det!

Behandligen går till så här;
1. Man bokar in 2 tider på en gång, en för första behandlingen och en för uppföljningen, ca 1 månad efter den första behandlingen.
2. När jag kom dit fick jag lägga mig nerbäddad på en brits under tiden Antonija skissade upp mina ögonbryn.
3. När vi var nöjda med skissen “pickade” hon små hål i huden på ögonbrynen, sen la hon på bedövningssalva och sen fick jag ligga och slappa i 20 minuter medan salvan gjorde sitt.
4. Antonija blandade ihop färgen och sen började hon tatuera. Jag var nervös och förväntade mig åtminstone lite smärta men det kändes inte alls! Det knastrade lite men inget som kändes överhuvudtaget.
5. När vi började bli klara torkade hon bort färg och finjusterade lite och sen var det klart för den här gången!

Ligger på britsen och slappar medan bedövningssalvan gör sitt.
20161201_093414

Jag var lite svullen och lite röd efteråt men det var inte så farligt och jag åkte direkt till jobbet. Det enda jobbiga med att visa sig ute första tiden är att man ska smörja ögonbrynen/tatueringen med vaselin ganska ofta och det ser ju mindre fräscht ut.

Nu har det gått 5 dagar sedan tatueringen och nu har den nästan läkt helt. Den är ljusare än de första dagarna och jag smörjer fortfarande in.
Den 2 januari är det dags för ett återbesök och då ska hon fylla i och bättra på lite och sen är det helt klart.

Jag är såååå himla nöjd! Att kunna vakna osminkad utan att känna sig som ett spöke, att slippa måla ögonbryn varje dag, det är en sån befrielse!
20161201_142614_001-collage

20161202_101636

Före & Efter

Taggar

6 december 2016

7 december 2016

LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Kajsa

  7 december 2016

  Skitsnyggt 😃👍🏼
  Jösses vad du och Simon är lika varandra på den osminkade bilden 😃
  Kram

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 175
 • 1 479
 • 343 562
 • 2 541
 • 8
 • 3 244
Sök