Vardagsliv

Nu har det hänt, ännu en gång!

Av
den
15 april 2013

En tokig gammal dam har flyttat in hos mig!
Jag vet inte alls vem hon är; vart hon kommer ifrån eller hur hon kom in.
Jag bjöd iallafall inte in henne. Allt jag vet är, att en dag, var hon bara här.

Hon är en smart gammal dam som lyckas gömma sig för det mesta, men närhelst jag går förbi en spegel, kan jag se en glimt av henne.
Och när jag tittar i spegeln för att kolla hur jag ser ut, så är hon där, tar upp hela spegeln fullständigt och blockerar mitt vackra ansikte och min fina kropp.
Det är väldigt oförskämt!

Jag har försökt skrika åt henne, men hon skriker bara tillbaka. Om hon vill bo kvar, kunde hon väl iallafall erbjuda sig att betala lite av hyran.
Men inte då. Ibland hittar jag en tia i kappfickan eller lite växel under en soffkudde, men det är inte alls tillräckligt.

Jag vill inte anklaga henne, men jag tror att hon stjäl pengar från mig.
Jag tar ut 500 kronor och efter några dagar är de helt borta. Jag gör verkligen inte av med pengar så fort, så jag kan bara dra slutsatsen att den gamla damen nallar av mig. Om hon åtminstone använde pengarna till rynkkräm.
Herre Gud, vad hon skulle behöva det!

Och pengar är inte det enda jag tror hon stjäl. Mat verkar försvinna med en alarmerande hastighet, speciellt goda saker som glass, kakor och godis. Det verkar som om jag inte kan ha sånt hemma längre. Hon verkar älska sötsaker, men hon måste se upp, för hon börjar gå upp i vikt. Jag tror att hon märkt det, och för att hon ska känna sig bättre till mods har hon mekat med min våg, för att jag också ska tro att jag har gått upp! :smug:

För att vara en gammal dam är hon rätt barnslig. Hon spelar mig fula spratt, till exempel så ändrar hon mina kläder så att de inte passar längre. Och hon stökar till bland mina filer på datorn och bland mina papper, så att jag inte hittar någonting.

Hon hittade på en annan grej som stör mig. Hon kollar min post och tidningar innan jag har en chans, och suddar texten så att jag inte kan läsa. Och hon har gjort något riktigt jäkligt med volymkontrollen till tv, radio och telefonen.
Nu hör jag bara mummel och viskningar.

Hon har gjort annat också – som att trappan är brantare, min dammsugare tyngre och mina kranar svårare att vrida. Hon har till och med gjort min säng större och större, så det är en utmaning varje gång jag ska i och ur.
På sista tiden har hon satt klister på burklocken och gjort det nästan omöjligt för mig att öppna burkarna.

Just när jag inte trodde hon kunde bli styggare så kom hon med när jag skulle ta foto till mitt nya pass och just när kameran går av, så måste hon ha hoppat framför mig.

Ingen kommer att tro att den där gamla damen är jag!!!!

Har du också sett henne?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  åsa

  15 april 2013

  Grattis på födelsedagen!
  För, visst fyller du år idag?
  Ha dé!/Kram

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 42
 • 749
 • 352 556
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök