Av
den
4 maj 2019

Med tanke på att våren plötsligt försvann så känns det extra skönt att få komma iväg!
Från att i flera veckor tankat värme och solsken och legat ute och solat varje ledig stund kom det snö, blåst och isvindar igen. Vafaan!!??

Så ja, det ska bli riktigt skönt, inte bara för att det är något varmare på Sardinien utan även för att bara komma ifrån, slipper tänka på disk, tvätt, hundrastningar och matlagning.
Och jobb. Jag har haft några hektiska veckor på jobbet då jag täckt för en kollega som har varit utomlands, så förutom mina egna uppgifter så har jag även jobbat åt henne.

Jag behöver den här semestern!

Men varför ska allt gå smidigt?
Nope, inte när det gäller mig!

Det började med problem med överföring av pengar från Paypal. En del av min reskassa som jag var tvungen att föra över då jag tog de sista pengarna på kontot till hyrbilen.
Det har aldrig tidigare varit problem men plötsligt kunde jag inte föra över pengar därifrån till mitt bankkonto. Jag ägnade flera dagar till felsökning och sökande på nätet men till sist fick jag ringa deras support och det visade sig att det satts in en spärr pga många överföringar senaste tiden. Det är precis som med swish, det finns en gräns, och för att ta bort den gränsen behöver man koppla ett kontokort, be dem dra 15:- från kontot, få en kod, klistra in den, och vänta..
Det tar ett par dagar för banken, sen några dagar ytterligare för Paypal och sen tar det ca 2 dagar för överföringen. Och nu är det helg, så… Jag lär nog inte få in de pengarna innan jag är hemma igen.
Tur jag har växlat en del iallafall.

Sen kom nästa bakslag.
Anders har inte vidare tur han heller. Först fick han fortkörningsböter för ett par dagar sen när han skulle åka in med deklarationen till sin mamma. Där rök en del av hans reskassa.

Sen ringde banken honom i förrgår och berättade att hans kort blivit skimmat och att de spärrat det. Det innebär att vi troligtvis inte kan få ut vår hyrbil som är betald och klar. Depositionen på bilen måste dras från förarens kort.
Vi har läst, funderat, läst ännu mer, googlat på lösningar men nää, det verkar helt kört. Jag kollade vad det skulle kosta att avboka bilen och halva summan kostar det. Suck…
Så vi låter bokningen ligga kvar och satsar på att gå in och förklara läget för dem. Anders kan swisha över depositionen till mitt konto och så tar vi det på mitt kort, jag fattar inte varför de är så petiga med att det just måste vara förarens kort? Jag fick ju betala både bilhyra och full försäkring med mitt kort?

Så vi får helt enkelt se hur det går.
Surt om vi inte kan få bilen nu, då blir vi “strandsatta” i Olbia, och jag som var så glad över att äntligen kunna ta mig runt en del under en semester!

Snart kommer Anders och hans dotter och hämtar mig och vi kör till Arlanda.
Halv fem lyfter planet!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  4 maj 2019

  Om det hjälper så kan jag föra över pengar om jag får ett kontonummer! Om det inte heller funkar så kan det ju faktiskt finnas många möjligheter till rundturer ändå via hotellet t.ex- Bussresor av olika slag, ibland kan man billigt välja att åka med lokalbussen! Testa alla möjligheter och prata med guiden på plats så får ni säkert hjälp! Ha en jättefin semester, hör av dig om jag kan hjälpa till med något! <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 106
 • 1 774
 • 396 040
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök