Hem Ljuva Hem Vardagsrum

Nu börjar vardagsrummet bli klart!

Av
den
13 april 2020

Nu äntligen börjar jag känna mig klar med mitt vardagsrum och jag är jättenöjd, det känns som “jag”, mörkt och mysigt men ändå med ett stort ljusinsläpp från stora fönster.

Jag har passat på att pyssla lite i påskhelgen. Jag skrev ut några bilder och satte i en ram jag fått av en vän. Kul med djur, och lite färg i mitt annars väldigt grå vardagsrum! Jag ska faktiskt försöka få in lite mer färg här nu när grunden är klar. Jag har ju redan börjat spraymåla en del saker och jag tycker att kopparfärgen passar bra med det grå och svarta. Jag är lite sugen på att ta in typ senapsgult/orange i inredningen, genom soffkuddar och kanske någon pläd.
Även rostrött/terrakotta skulle vara snyggt.

Inspirationsbild

Inspirationsbild

Inspirationsbild

Inspirationsbild

Min nya tavla

Spraymålar för fullt, ett så roligt, enkelt och billigt sätt att förnya saker på!

Jag hade bett Anders om hjälp med att borra här hemma. I min förra lägenhet var det hopplöst att borra i väggarna och trots att jag köpte en egen borrhammare så kom jag inte in i väggarna!
Han lovade att hjälpa till men… jag är ju som jag är och jag har inte tålamod att vänta så jag tänkte att jag iallafall kan testa själv.

Tanken var att jag skulle sätta upp min noshörningstavla i glas ovanför soffan men jag ändrade mig när jag satte den i soffan för att testa. Det kändes inte helt 100 trots att jag älskar den.
Så jag gick upp på vinden och hämtade en svart tavellist, mäte och borrade… och det gick!!! 😁

Fast jag funderar på att byta ut tavellisten mot en längre Lackhylla så småningom. En tavellist är så smal och jag vill kunna ställa både tavlor, krukor, ljusstakar och annat på hyllan.

Tadaaa! Listen är uppe!
Det är inte så kul med vävtapet inne i ett vardagsrum men eftersom det är en hyreslägenhet kan jag inte göra så mycket åt saken. Det blev iallafall lie mindre “sjukhuskänsla” när väggarna blev mörkgrå.

Tavlorna på listen är tillfälliga tills jag hittar något annat jag vill ha där, gärna större högre tavlor.
Men nu är det iallafall inte helt tomt på väggen bakom soffan.

Väggen med hyllorna och tv;n är klar förutom att jag ska köpa och borra upp en tv-stativ på väggen.

Hela rummet, alldeles lagom stort för mig

Här är några panoramabilder jag tagit, så att ni ska se en helhet. Tyvärr blir ju proportionerna lite galna men får iallfall en känsla av rummet.

Bilden är klickbar för att förstora

Bilden är klickbar för att förstora

Bilden är klickbar för att förstora

 

Förebilder
Lite skillnad va??

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  13 april 2020

  Skit vad snyggt….innan! Närå, nu var jag dum, det är snyggt på sitt vis med det mörka o vet ju att du trivs bäst så. Gissa vem som beställt en matta till vardagsrummet? Färg? ORANGE, haha

 2. Svara

  Maria

  10 maj 2020

  Ikeas tavelhyllor är 12 cm djupa så på dem får man plats med små krukor iaf. Om man vill ha en kombo med kanten i framkant som stopp för tavlorna. 😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 81
 • 764
 • 429 484
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök