Vardagsliv

Novemberkaktus

Av
den
18 november 2014

Jag som trodde att det var en udda och lite speciell blomma när jag budade hem den på Tradera för ca 2-3 år sedan… :ehh:

Då fick jag hem en liten plastpåse med ett litet skott i. Jag planterade den och det såg bra futtigt ut men den växte och rotade sig och förra året fick jag äntligen se en liten rosa blomma på den.

Och nu, nu sitter det knoppar överallt!

DSCN7500

 

Yihooo!

Ja och nu har jag sett att den jäkla blomman säljs överallt med massor av knoppar, för nästan inga pengar alls!
Men, det är ju alltid skoj att ha drivit upp något själv 😀

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  Maria

  18 november 2014

  Mycket mer kredd att ha drivit upp den själv. 🙂 Mamma har alltid haft novemberkaktus hemma. En motvalls jäkel som blommade typ alla andra månader än november. Jag gillar dem iaf. Kanske borde skaffa en.

 2. Svara

  vanja

  5 november 2018

  Fast det där är nog en julkaktus och inte en novemberkaktus… Den senare har liksom mer taggiga blad medans julkaktusen är mer vågig i kanterna. Och i så fall så ska du vara glad för julkaktusar hittar man definitivt bara hemma hos gamla pensionärer 😀

  • Svara

   saija

   6 november 2018

   Jaa, det har du ju rätt i nu när jag googlat! Vad kul, förutom att jag nu räknas till de där pensionärerna 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 97
 • 785
 • 348 114
 • 2 541
 • 8
 • 3 244
Sök