Nedkopplade, men inte avkopplade

saija

Idag är vi visst med i nätupplagan, haha 🙂


Den uppkopplade familjen >>
Nedkopplade, men inte avkopplade >>
Reportern Ragna om sitt Facebook >>

Gilla
Gilla Älska Haha Wow Ledsen Arg

 1. mamma
  26 mars 2012 at 15:26

  Hittade bildspelet men inte bilden ovan, den på er alla utomhus. Hoppas du ber att få det fotot i mejl och vidare till mig, tack! Jag bloggar nog om det imorrn puss :kiss:

  • Saija
   SaijaSvara
   26 mars 2012 at 21:59

   Du har fått mail 🙂

 2. catja
  26 mars 2012 at 18:15

  Haha tror ni skulle behöva avvänjas lite! 😀 Nätet, blogga och FB i all ära men jag kan gärna göra annat. Tror du inte att det handlar mkt om att man lagt ALLA sina intressen i den världen? Jag älskar att stå i trädgården, sy, sticka, måla, vara ute med hundarna, fotografera. Det tar ju rätt mkt tid från nätverksamheten. Jag tycker, lagom är bäst, och det gäller ju egentligen allting. Har varit i den situationen själv för 15 år sedan att jag satte på datorn FÖRE jag tog av skorna när jag hem och innanför dörren. Alla sekunder på uppkopplingstiden som kunde sparas sparades. Bestämde mig för att bryta den fula vanan och göra annat än att sitta vid datorn hela dagarna. När man är avvänjd och brukar datorn mindre upptäcker man att det faktiskt är riktigt skönt. Kram

  • Saija
   SaijaSvara
   26 mars 2012 at 22:06

   Äsch, nu är det ju så att tidningen alltid ska överdriva “en smula” 😉 Jag har ju massor av andra intressen också. Hundarna, fotografering, heminredning mm, och nu ska jag ju börja så växter också. Visst tillbringar jag mycket tid framför datorn men inte så att det är sjukligt och jag tycker att det är okej så länge jag trivs och mår bra och detsamma gäller resten av familjen.
   När vi varit utan nät är det värst det första dygnet, sen pysslar jag med annat… men då har jag ju iofs kunnat göra en del via iPaden. Men visst blir jag stressad av att ofrivilligt bli utan nät, jag är ju fortfarande beroende av det för den lilla egna inkomst jag har. Och nu som arbetslös är det ännu viktigare, jag letar jobb, jag hittar gratisgrejor, deltar i tävlingar osv 🙂 och jobbar en del med hemsidor… Sen går ju mitt datoranvändande i perioder, ibland nästan kräks jag på den och gör inte annat än ligger i soffan och glor på TV på kvällarna :), för att i nästa vecka ha massor av inspiration till datorn.
   Kram!

 3. emma
  26 mars 2012 at 18:44

  sv. så roligt att du är med 😀 lycka till! jag meddelar sen när vinnaren är dragen 🙂

 4. catja
  27 mars 2012 at 19:38

  🙂 Det är som du säger, tidningar ska alltid vinkla det lite extra. Var de nu ute efter uppkopplade familjen så ska ni ju presenteras så också.
  Visst är det härligt med att blomsäsongen nu startar och man kan odla en massa? Ni la väl plattor på er altan för något år sedan om jag minns rätt så det finns ju alla förutsättningar till att det ska bli helmysigt där ute. Hoppas ni snart ska få flytta tillbaka. Att bo tillfälligt på något ställe känns ju aldrig så kul.
  kram

  • Saija
   SaijaSvara
   30 mars 2012 at 13:19

   Jag väntar otåligt på min leverans av odlingslådor och fröer, vill ju sätta igång NU! 🙂
   Vi fick hela altanen omgjord och då la de plattor på men jag vill helst lägga trall på hela golvet, plattorna är kalla och de blir så fula/missfärgade. Vi byggde ju en U-bänk och ett litet bord av trallvirke förra sommaren och av samma trall skulle jag vilja bygga golv. Vi får se om vi kommer att ha råd. Jag vill även bygga egna blomlådor av samma material, måste ju bli billigare än att köpa.
   Kram!

 5. catja
  1 april 2012 at 20:55

  Absolut blir det billigare men framförallt är det så mkt roligare när man gjort det själv. Har bilder från vårt uterum där kan du se våra lådor vi gjort till uterummet. Dock ser lådorna ute likadana ut. De gjorde jag i fjol. Lite trä från ByggMax, spik, skruv och färg. Sedan är de plastade med svart plast. De som finns i trädgården är utan ben dock. 😉

  http://bjermo.se/uterum-2012

  http://bjermo.se/blomladorna-borjar-ta-form

  http://bjermo.se/mala-mala

  • Saija
   SaijaSvara
   4 april 2012 at 12:32

   Snyggt! Jag ska absolut bygga ett gäng egna (får se hur många vi får plats med). Vad använde du för svart plast i krukorna/lådorna?
   Idag har jag planterat fröer, yihoo så skoj! 🙂

 6. catja
  6 april 2012 at 12:03

  Eftersom jag räknar med att den mesta av jorden ska bytas ut varje år så har jag struntat i att använda dyr åldersbeständig plast. Jag har helt enkelt använt svarta sopsäckar och häftat dem en bit ned från ovankant. I någon låda använde vi jordsäckar vi hade över, klippte upp och häftade på plats med svarta sidan utåt. :)Fäster plasten cirka 1 dm från ovankant. Sedan täcker jorden plastkanten med någon centimeter. Det är ju sällan så vått längst upp. Trä håller förvånansvärt länge även i blöt jord även om den inte är impregnerad. De håller ganska många år. Tror inte innehållet sliter ut dem utan vädret från utsidan.
  Jag köpte mitt material från ByggMax och ‘snodde’ (man får iaf här nere) de impregnerade pinnarna som ligger mellan virke ute i brädgården. De är perfekta i tjocklek att skruva på insidan av lådorna för att hålla brädorna på plats. I hörnorna köpte jag, till utelådorna, vanlig liten rektangulär list men till innelådorna köpte jag trekantslist. Utelådorna gjorde jag med 5 mm’s mellanrum på höjden mellan brädorna medan lådorna i uterummet satte sambon samman och satte ihop dem helt. Det är smaksak vad man gillar bäst. Mitt råd är att om du sätter samman brädorna helt så måla dem en gång emellan först annars kan det vara svårt att täcka riktigt. Lådorna går fort att göra och är enkla.
  Lycka till!

Lämna ett svar

Namn*
Email*
Hemsida
Meddelande*

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>