Vardagsliv

Några härliga sommaraktiviteter

Av
den
19 juli 2019

I och med att sommaren kan variera här i Norden, gällande väder och humör så kan det vara svårt att anpassa sina aktiviteter till dessa tre faktorerna. Jag själv har en tendens att antingen planera så pass mycket att tiden knappt räcker till, eller tvärt om – att känna ett så pass stort sug efter att bli underhållen att jag nästan blir rastlös. Därför har jag listat några aktiviteter som ligger mittemellan gränsen till utbrändhet och ångest av otålighet; aktiviteter som är lätta att göra i form av energi men fortfarande väldigt underhållande.

Följ en ny TV-serie
Finns det något mysigare än att krypa ner i soffan, helst under en riktigt skön filt, ensam eller med familjen och sätta på en grym serie? Antagligen inte.
Det som är positivt med dagens utbud av Tv-kanaler och ”video on demand”, såsom Netflix och HBO, är att det hela tiden släpps nya serier och filmer jämfört med förr i tiden då man fick vänta en hel sommar för att kunna se uppföljningen på sin favoritserie. Här är några av mina favoriter!

Babylon Berlin
Denna serie baseras på Volker Kutschers roman och utspelar sig i Tyskland under våren 1929 där huvudrollsinnehavaren Gereon Rath som flyttat till Berlin försöker fly och förtränga det trauma som han lämnat efter sig i Köln. Man märker verkligen att det har lagts ner mycket tid och detalj i berättarstilen och en produktion av dyr estetik, då man som tittare får en komplex introduktion till serien och dess karaktärer i var enda liten scen. Serien visas på STV play.

Gösta
Lukas Moodysson är sedan tidigare en av Sveriges mest kända regissörer och vi känner säkert alla igen filmer som Fucking Åmål, Lilja 4-ever och Tillsammans. I Gösta har Moodysson skapat huvudkaraktären Gösta som är en nyutexaminerad psykolog och som precis som har flyttat till en Småländsk stad där han har fått jobbet som psykolog på stadens BUP-mottagning. Serien visas på HBO.

Dead to Me
Den tyvärr nyblivna änkan Jen försöker att fly från sorgen efter sin make när Judy kommer in i hennes liv och de båda kvinnorna går in i ett förhållande som ska bli början på en fin vänskap, med en mörk hemlighet som blir twisten på vad som i början skulle kunna ses som en vanlig dramakomediserie men som är så mycket mer. Serien visas på Netflix.

Allsång på Skansen och Allsång med Lotta
Vad är en sommar utan allsång? Ingen vidare sommar enligt mig! Och det finns inget mysigare än att slå på TVn och se alla solbrända svenskar sjunga med till en utav Sveriges bästa artister, live på tv. Allsång på Skansen har funnits sedan 1935 och firar i år 40-årsjubileum i tv-rutan. Sedan 2015 är det underbara Sanna Nielsen som är programledare och i år kommer artister som Carola, Timbuktu, Laleh och Arvingarna. Allsång med Lotta är liknande men visas ju istället på Liseberg, som enligt mig på senare åren har blivit lika bra om nästan inte bättre än Skansens. I år kommer artister som Magnus Uggla, Tommy Körberg och Måns Zelmerlöw och sjunger med Lotta. Visas på SVT och TV4.

Försök dig på en ny hobby
Yoga kanske inte är för alla, men det är absolut något som de flesta borde prova – för att hitta balans och harmoni. Sommaren är dessutom ett perfekt tillfälle då vädret tillåter oss att vara utomhus mer än under någon av de andra årstiderna! Här kan du hittar några övningar för Yoga ute i det fria.

En annan aktivitet som också görs ute i det fria är att plocka svamp och i år har det utlovats ett riktigt svampår! Finns det en bättre känsla än när man har gått länge och letat och helt plötsligt hittar skogens guld?
Dessutom är en kantarellmacka kanske något av det godaste som finns.

En annan väldigt underhållande och lite energikrävande aktivitet som också kan ändra förutsättningarna på din sommar, eller kanske till och med hela din framtid är att spela på slots. Precis som alla andra casinospel så går slots ut på odds och matematik, dock så finns det några knep och tips på hur man kan spela för att faktiskt förbättra sina odds. Tack vare 888 väl utvecklade slot strategi får du som intresserade spelare en bra översikt gällande hur ’huset’ fungerar och en hel del exempel på slot- maskiner och spel är konstruerade – allt för att dina förutsättningar ska vara så bra som möjligt.

Lyssna på Sommar i P1
En annan favoritsommaraktivitet är att lägga mig på vår altan, blanda ihop en stor karaff med någon läskande lemonad eller saft, sluta ögonen för att lyssna på sommar i P1. Genom årens gång har kända artister bjudit in det svenska folket att ta del av deras liv och upplevelser och på deras alldeles egna sätt fått oss att lära känna dem. I år gästas kändisar som John Lundvik, Jill Jonsson och Fares Fares men även mindre kända men väldigt intressanta personer som till exempel forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans och regissören Ali Abbasi.

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 179
  • 1 479
  • 343 581
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök